Donna.gr

Follow Us

Menu

Κεφτεδάκια θαλασσινών

Κεφτεδάκια θαλασσινών

Κεφτεδάκια θαλασσινών

Υλικά

  • 500 γρ. καλαμαράκια
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι και τα καλαμαράκια.
  • Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ να γίνουν κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  • Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά.
  • Το ρίχνετε στο μπολ με τον κιμά των θαλασσινών.
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα το οποίο αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πλάθετε με το μείγμα κεφτεδάκια ίδιου μεγέθους.
  • Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και περνάτε τα κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τα τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά.
  • Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
  • Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8694 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

1 + thirteen =