Κεφτεδάκια θαλασσινών
Υλικά
- 500 γρ. καλαμαράκια
- 500 γρ. χταπόδι
- 5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι και τα καλαμαράκια.
- Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ να γίνουν κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ.
- Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε πολύ καλά.
- Το ρίχνετε στο μπολ με τον κιμά των θαλασσινών.
- Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα το οποίο αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθετε με το μείγμα κεφτεδάκια ίδιου μεγέθους.
- Βάζετε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ και περνάτε τα κεφτεδάκια.
- Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τα τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά.
- Τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
- Τα σερβίρετε ζεστά πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.