Donna.gr

Follow Us

Menu

Ψαρονέφρι με μανούρι

Ψαρονέφρι με μανούρι

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 125 γραµ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γραµ. µέλι
  • 50 γραµ. µανούρι
  • 50 γραµ. αµύγδαλα σπασµένα
  • 3 αποξηραµένα σύκα
  • 20 ml ξύδι
  • 4 φύλλα δάφνης
  • χυµό από ένα λεµόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουµε το ψαρονέφρι σε µικρά κοµµάτια, αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει.
  • Το ψήνουμε στη σχάρα.
  • Σε µικρό κατσαρολάκι, βάζουµε το µέλι, το ξύδι και το χυµό από το λεµόνι και τα αφήνουµε να βράσουν για 10 λεπτά.
  • Κόβουµε τα σύκα σε µικρά κοµµάτια και τα προσθέτουµε στο µίγµα που βράζει, προσθέτοντας και τα αµύγδαλα.
  • Το αφήνουμε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά.
  • Κόβουµε το µανούρι σε τρίγωνα, τα τοποθετούμε πάνω στο ψαρονέφρι και το βάζουµε στο φούρνο για 3 λεπτά.
  • Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά µε ρύζι, λαχανικά και λίγο γιαούρτι µε ένα φύλλο δάφνης. Γαρνίρουμε το πιάτο µε αµύγδαλα, περιχύνουμε µε το ζωµό από µέλι, σύκα και αµύγδαλα και σερβίρουμε.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 3690 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

one × three =