Donna.gr

Follow Us

Menu

Ρυζόγαλο σοκολάτας

Ρυζόγαλο σοκολάτας

Ρυζόγαλο σοκολάτας

Υλικά

  • 1 φλυτζανάκι ρύζι γλασσέ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ.σ κόρν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και σταργγίζουμε το ρύζι.
  • Το βάζουμε να βράσει με το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να φουσκώσει και να απορροφήσει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα και τη βανίλια και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.
  • Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Βράζουμε για ακόμη 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει αρκετά το ρυζόγαλο.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ανακατευτεί ομοιόμορφα στο ρυζόγαλο.
  • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-5 μπολάκια το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα (αν ζήσει) το βάζουμε στο ψυγείο.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8838 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

19 + sixteen =