Donna.gr

Follow Us

Menu

Χοιρινά μενταγιόν… για καλοφαγάδες!

Χοιρινά μενταγιόν… για καλοφαγάδες!

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε μενταγιόν
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • ½ κιλό ρύζι αρμπόριο
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 και ½ λίτρο ζωμό κότας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε βούτυρο τα μενταγιόν αφού πρώτα τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Όταν ροδίσουν τα αφαιρούμε και σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μία βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε μέχρι να γλασσάρει και να γίνει σάλτσα
  • Για το ριζότο σοτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ποικιλία των μανιταριών, ψιλοκομμένα. Αφού μαραθούν ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε λίγο λίγο το ζωμό κότας που έχουμε (ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός). Μόλις πιει τα υγρά συμπληρώνουμε λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει το ριζότο μας να χυλώνει. Μόλις ετοιμαστεί το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα
  • Σερβίρετε το κρέας, περιχύστε τη σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα βάλτε το ριζότο μανιταριών. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 16866 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

five × five =