Donna.gr

Follow Us

Menu

Ρυζοσαλάτα

Ριζοσαλάτα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
  • 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το ρύζι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτεί al dente.
  • Στη συνέχεια και σε ξεχωριστό κατσαρολάκι, βράζετε με αλατισμένο νερό τον αρακά και το καλαμπόκι για 5'.
  • Στραγγίζετε το ρύζι και τα λαχανικά, τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
  • Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.
  • Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, το τριμμένο καρότο, το ζαμπόν και το τυρί.
  • Τέλος, ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο, με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλ-τσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 10818 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

sixteen − 5 =