Ριζοσαλάτα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
- 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού αρακάς
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι
- 1 αγγουράκι κομμένο σε κύβους
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους ή μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράζετε το ρύζι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτεί al dente.
- Στη συνέχεια και σε ξεχωριστό κατσαρολάκι, βράζετε με αλατισμένο νερό τον αρακά και το καλαμπόκι για 5'.
- Στραγγίζετε το ρύζι και τα λαχανικά, τα περνάτε από κρύο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι.
- Τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το αγγουράκι, το τριμμένο καρότο, το ζαμπόν και το τυρί.
- Τέλος, ανακατεύετε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το λάδι και το αλατοπίπερο, με ένα πιρούνι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλ-τσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.