Donna.gr

Follow Us

Menu

Πεντανόστιμο, γκουρμέ καρπάτσιο ξυφία!

Πεντανόστιμο γκουρμέ καρπάτσιο ξυφία!

Πεντανόστιμο γκουρμέ καρπάτσιο ξυφία!

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο ξιφία
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χοντρό αλάτι
  • 200 γρ. κόκκινα κρεμμύδια
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο κλαράκι σέλινου-σέλερυ
  • 300 γρ. λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 1 γεμάτο κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκια άνηθο
  • μερικούς κόκκους άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα φιλέτα ξιφία με το χοντρό αλάτι και τη ζάχαρη.
  • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες και τα αλλάζουμε πλευρά κάθε 6 ώρες.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα ξιφία από τη σαλαμούρα και τα πλένουμε με τρεχούμενο νερό. Τα σκουπίζουμε.
  • Βάζουμε τα φιλέτα του ξιφία σ’ ένα πυρέξ μαζί με τα λαχανικά, το λεμόνι και τα αρωματικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 36-60 ώρες το λιγότερο (μάξιμουμ 60 ώρες) να μαριναριστούν.
  • Σερβίρουμε κομμένα σε λεπτές φέτες με μια επιλογή από γλυκά και πικρά λαχανικά περιχυμένα με λαδολέμονο

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 22.392 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

  • Σοφία Πολίτου

    Posted: 24 Ιουλίου 2015 11:08

    Σοφία Πολίτου

    @wwwdonnagr Εγώ βλέπω μόνο γκουρμέ στραπάτσο και αισθάνομαι το ξίφος του ξιφία κάπου πίσω μου...

ten + thirteen =