Donna.gr

Follow Us

Menu

Γαύρος στον φούρνο με ντομάτα και πιπεριές από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Έχω ξαναδώσει συνταγή με γαύρο στον φούρνο αλλά λαδορίγανη, σήμερα θα τον φτιάξουμε αλλιώς…

Ο Γαύρος όπως έχουμε ξαναπεί, ανήκει στην κατηγορία των «φτωχών» ψαριών, αλλά «πλούσιων» ψαριών και τα «πλούσια» ψάρια, είναι τα λεγόμενα «φτωχά» ψάρια, γιατί; θα σας πω…

Τα «φτωχά» ψάρια που είναι τα φτηνά ψάρια, γι αυτό ονομάστηκαν και φτωχά, περιέχουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και τα λεγόμενα Ω3 λιπαρά και γίνονται «πλούσια», ενώ τα «πλούσια» ψάρια δηλαδή τα ακριβά ψάρια, έχουν μόνο την γεύση, το όνομα και τη χάρη…

Εμείς επιμένουμε «φτωχά» αλλά «πλούσια».

Να ξεκινήσουμε λοιπόν…

Θα χρειαστούμε ένα κιλό γαύρο, να πείτε στον ψαρά σας να σας τον καθαρίσει, αλλιώς θα κόψετε εσείς τα κεφάλια τους προσεκτικά.

Τώρα όλοι οι ψαράδες τα καθαρίζουν τα ψάρια.

Θα χρειαστούμε επίσης αλάτι, πιπέρι, λάδι, πιπεριές, ντομάτες και ντοματάκια πομοντόρια και λίγο μαιδανό.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Αφού πλύνουμε καλά τους γαύρους μας, τους βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά τους και τους αλατίζουμε.

Αφού μείνουν πέντε δέκα λεπτά εκεί, τους βάζουμε στο πυρεξάκι μας, τους πιπερώνουμε, τους ρίχνουμε πολτό από δυο τρεις ντομάτες που τις έχουμε βάλει στο μούλτι, ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού, ρίχνουμε τις πιπεριές αφού τις έχουμε κόψει φέτες, το λάδι μας και πολύ λίγο νεράκι.

 

Κόβουμε μερικά ντοματάκια πομοντόρια σε φέτες του εκατοστού και τις τοποθετούμε επάνω απ τα ψαριά μας, τώρα είμαστε έτοιμοι για τον φούρνο.

Τα βάζουμε λοιπόν στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω.

Θα χρειαστούν περίπου μια ώρα και κάτι στον φούρνο για να τελειώσουν.

Θα τους σερβίρουμε με μια υπέροχη χωριάτικη σαλάτα, ψωμάκι φρέσκο και κρασάκι του γούστου σας!!

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 31.914 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

    Posted: 26 Ιουλίου 2015 14:38

    ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

    @wwwdonnagr Αν εννοεί Ολυμπιακτση, και σχετος στον φούρνο δεν είναι άσχημα!
  • ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Posted: 27 Ιουλίου 2015 07:18

    ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    @wwwdonnagr ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΑΟΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΛΟΥΣ
  • jim7

    Posted: 28 Ιουλίου 2015 21:57

    jim7

    @wwwdonnagr Τον έπνιξε τον γαύρο.....λεμόνι και λαδορίγανη βρεεεε......
  • john kalogeropoulos

    Posted: 30 Ιουλίου 2015 14:44

    john kalogeropoulos

    @wwwdonnagr τελειοοοοο
  • Nick.R

    Posted: 5 Αυγούστου 2015 12:01

    Nick.R

    @wwwdonnagr στην αρχη νομιζα οτι ήταν γαυρος(ολυμπιακος)μετά είδα ότι είναι φαΐ.
  • hkem

    Posted: 6 Αυγούστου 2015 14:03

    hkem

    @wwwdonnagr οχι ρε παιδια
  • Jon Rivers

    Posted: 6 Αυγούστου 2015 17:00

    Jon Rivers

    @wwwdonnagr Δεν μ´αρεσει τα οστά :(
  • φευγΑ

    Posted: 7 Αυγούστου 2015 11:03

    φευγΑ

    @wwwdonnagr καλημερες
  • Αλεξανδρα

    Posted: 9 Αυγούστου 2015 21:21

    Αλεξανδρα

    @wwwdonnagr όχι πάλι αυτή την συνταγή!!xaxaxa
  • Georgoulas Ilias

    Posted: 11 Αυγούστου 2015 19:26

    Georgoulas Ilias

    @wwwdonnagr ΤΟΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΣ
  • ΕΡΗ ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗ

    Posted: 20 Αυγούστου 2015 14:34

    ΕΡΗ ΚΑΡΔΑΜΠΙΚΗ

    @wwwdonnagr καλή όρεξη!!!
  • η δική σου σφήκα

    Posted: 22 Αυγούστου 2015 23:22

    η δική σου σφήκα

    @wwwdonnagr αυτά τα κωλοψαρα ακόμα δεν φαγώθηκαν;
  • Theodoros

    Posted: 23 Αυγούστου 2015 11:42

    Theodoros

    @wwwdonnagr Καλά ακόμα νά τόν φάνε αυτό τό γαβρο...!!
  • Apostolis Fotopoulos

    Posted: 19 Σεπτεμβρίου 2015 10:52

    Apostolis Fotopoulos

    @:@apostfotopoulos 4(7?
  • ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

    Posted: 4 Οκτωβρίου 2015 15:45

    ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

    @wwwdonnagr Προτιμώ Γαύρο ψητό στην Τούμπα!