Donna.gr

Follow Us

Menu

Ραβανί αλλά τι ραβανί…. από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Αυτό που θα σας περιγράψω είναι ένα ραβανί υπέροχο γευστικό, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το γνωστό ραβανί με τα πολλά υλικά…
Το δικό μας ραβανί, είναι πλούσιο σε γεύση και φτωχό σε υλικά και χρόνο παρασκευής, γίνεται μόνο σε δέκα λεπτά και ψήνεται μόλις σε είκοσι.
Άντε πάμε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε σιμιγδάλι χοντρό 250 γραμμάρια, ένα κεσέ στραγγιστό γιαούρτι, του μισού κιλού με χαμηλά λιπαρά, μόλις 50 γραμμάρια ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και αμύγδαλο τριμμένο μια χούφτα, αν σας αρέσει βάλτε και λίγο παραπάνω.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί καλά καλά, να ενσωματωθούν, λαδώνετε ένα ταψάκι και το ρίχνετε μέσα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά, για την ακρίβεια, μόλις πάρει αυτό το ωραίο χρώμα το βγάζουμε.
Θα χρειαστούμε και σιρόπι που θα το βάλουμε μετά, μόλις ψηθεί το γλυκό μας, όση ώρα λοιπόν ψήνεται το ραβανί, εσείς θα φτιάξετε το σιρόπι.
Τρία ποτήρια νερό, ένα ποτήρι ζάχαρη, την φλούδα από ένα λεμόνι και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.
Μόλις βγάλετε το ραβανί από τον φούρνο, αμέσως ρίχνετε λίγο σιρόπι, περιμένετε να το πιεί, αμέσως μετά το κόβετε κομμάτια και ρίχνετε και το υπόλοιπο για να ρουφήξει καλά.
Τρώγεται παγωμένο με την συνοδεία παγωτού η και σκέτο!!!!

ΡΑΒΑΝΙ

 

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 56.592 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • anemos uk

    Posted: 10 Σεπτεμβρίου 2015 09:17

    anemos uk

    @wwwdonnagr Τι? ραβανι?
  • dikaios diamelisths

    Posted: 17 Οκτωβρίου 2015 13:37

    dikaios diamelisths

    @wwwdonnagr πω πω! τι με εκανεσ τωρα χαχα!
  • ΜΕΛΕΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Posted: 29 Οκτωβρίου 2015 01:21

    ΜΕΛΕΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    @wwwdonnagr ξέρεις ότι δεν ανοίγουν ε
  • ioanniskoz

    Posted: 15 Δεκεμβρίου 2015 17:46

    ioanniskoz

    @wwwdonnagr ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ??
  • Kostantin@7145

    Posted: 5 Ιανουαρίου 2016 23:46

    [email protected]

    @wwwdonnagr Γουστάρουμε λεμεεεε?