Donna.gr

Follow Us

Menu

Πίτα με ξέρα σύκα από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ο Αύγουστος  είναι ο μήνας των σύκων, αφού φάμε και τα χορτάσουμε, τα ξεραίνουμε στον ήλιο και τα έχουμε για όποια χρήση θέλουμε…

Ψιλοκομμένα για πρωινό με δημητριακά, συνοδεύοντας ένα ωραίο ποτό, μαγειρεύοντας κρέας με σύκα, κάνοντας τάρτες και γλυκά…

Για την δική μας πίτα  θα χρειαστούμε …

Μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, ένα φλιτζάνι ζάχαρη, ένα αυγό, μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα κουταλάκι σόδα, ένα ποτήρι ξερά σύκα, μισό ποτήρι καρύδια σπασμένα, 250 γραμμάρια αλεύρι.

ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ

Τώρα, ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα βάζουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό με την σόδα και το κονιάκ για ένα τέταρτο.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και το αυγό καλά καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε τα σύκα με το νερό τους, το αλάτι τα καρύδια και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε καλά καλά, βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για μια ώρα σε μέτριο φούρνο, πάνω κάτω στους 180 βαθμούς.

Αυτή η υπέροχη λοιπόν πίτα, είναι ότι πρέπει για πρωινό η συνοδευόμενη με λίγο παγωτό το απόγευμα, είναι επίσης γευστικότατη…

Αυτά για σήμερα και καλή επιτυχία …

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 13086 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments