Donna.gr

Follow Us

Menu

Υπέροχη Κρητική σαλάτα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα και λογω ζέστης, θα κάνουμε ένα ελαφρύ φαγάκι απ όλες τις απόψεις… και θερμίδων και προετοιμασίας και οικονομίας, πλούσιο όμως σε χρώμα και γεύση.

Είναι όπως είπαμε ένα ελαφρύ, αλλά υπέροχο πλήρες γεύμα. Στην Κρήτη παλιά, αυτή η σαλάτα αντικαθιστούσε το κύριο γεύμα, όταν οι άνθρωποι δούλευαν πολλές ώρες στα χωράφια τους και είχαν αδυναμία στο να μαγειρέψουν στο χωράφι.

Έτσι, με όλα αυτά τα υλικά που περιέχει αυτή η σαλάτα, άνετα άνετα την κάνεις κύριο γεύμα και φυσικά το καλύπτει απόλυτα.

Θα χρειαστούμε λοιπόν, ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι ξερό, την ποσότητα του κρεμμυδιού την κανονίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο σας αρέσει, βρασμένη πατάτα, βρασμένα δυο αυγά, κάπαρη, λίγες ελιές για το στόλισμα και μικρούς κρητικούς ντάκους, η παξιμάδια ολικής άλεσης η θα σας πω κάτι άλλο που γίνεται μούρλια!

Αν δεν έχετε παξιμάδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιό ψωμί, που θα κόψετε σε φέτες, μετά σε μικρότερα κομμάτια, το βάζετε σ ένα μικρό ταψάκι, του ρίχνετε λίγο αλατάκι και λίγο λαδάκι και το βάζετε σε δυνατό  φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Έτσι, με το ψημένο ψωμάκι, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παξιμάδια και να μοσχοβολήσει το σπίτι σας υπέροχα!!

Να σας πω επίσης, πως δεν χρειάζεται να βάλετε κατσαρόλα για  να βράσετε τις πατάτες για την σαλάτα, απλά τις πλένετε καλά και όπως είναι με την φλούδα, τους κάνετε μερικές μαχαιριές και τις βάζετε τον φούρνο μικροκυμάτων στην δυνατή σκάλα ένα τέταρτο.

Θα κόψετε όλα σας τα υλικά σ ένα βαθύ μπολ, αφού θα έχετε τοποθετήσει από κάτω δυο τρία παξιμάδια, ώστε τα υλικά να βγάλουν τους χυμούς τους και να τα μαλακώσουν.

Συνεχίζετε με τις βραστές πατάτες, αφού τους αφαιρέσετε την φλούδα, φεύγει πανεύκολα, τα αυγά επίσης σε κομμάτια, θα ανακατέψετε ελαφρά, με … σεβασμό, θα αλατοπιπερώσετε, θα βάλετε άλλα δυο τρία παξιμάδια γύρω γύρω, θα στολίσετε από πάνω με την κάπαρη, τις ελιές, αν θέλετε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο η λίγο τριμμένο καρότο για χρώμα.

Σ ένα βαζάκι θα βάλετε λίγο λάδι, λίγο ξύδι, θα κλείσετε το καπάκι, θα το χτυπήσετε καλά και θα το ρίξετε από πάνω.

Συνοδεύουμε με λίγο τυρί φέτα … η το ρίχνουμε κομματάκια μέσα στην σαλάτα μας.

Καλή όρεξη… και προσοχή στη ζέστη…


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 12744 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • Αγγελικη Θεμελιου

    Posted: 20 Ιουνίου 2016 14:02

    Αγγελικη Θεμελιου

    Θα τη φτιάξω ειναι ότι πρέπει με τη ζέστη ποιός να μαγειρεύει!!!Αμ επως αμ έργο....
  • Alamsya Kerno

    Posted: 22 Ιουνίου 2016 18:08

    Alamsya Kerno

    @wwwdonnagr golek kesepan

11 − nine =