Donna.gr

Follow Us

Menu

Ένα υπέροχο απλό ρυζόγαλο…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Το ωραιότερο γλυκό, το «γλυκό του φτωχού» όπως το λένε επίσης, είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων.

Αυτό θα φτιάξουμε σήμερα, με την κλασσική συνταγή της μαμάς μου και θα μοσχοβολήσει το σπίτι κανέλλα…

Θα χρειαστούμε τέσσερις κούπες φρέσκο γάλα, εγώ προτιμώ το κατσικίσιο,  μισή κούπα ρύζι γλασέ, μισή κούπα ζάχαρη, μια βανίλια μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κόρν φλάουερ και κανέλα

Άντε λοιπόν, να το φτιάξουμε…

Αρχικά θα βάλουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σε χαμηλή φωτιά για να βράσουμε το ρύζι, θα χρειαστεί μισή ωρίτσα περίπου.

ΡΥΖΙ

Σε μια άλλη τώρα, όταν θα κοντεύει το ρύζι,  θα βάλουμε το γάλα να ζεσταθεί, μαζί με την ζάχαρη, όχι να βράσει, αλλά θα κρατήσουμε μισή κούπα για να διαλύσουμε το κόρν φλάουερ μαζί με την βανίλια.

Για περισσότερο άρωμα, αν σας αρέσει, ρίχνετε μέσα και δυο φλούδες από λεμόνι, που θα βγάλετε, όταν τελειώσει το ρυζόγαλο.

Όταν βράσει το ρύζι και μείνει στεγνό, το ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε καλά για περίπου ένα τέταρτο, χαμηλώνοντας την φωτιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην κολλήσει.

Αμέσως μετά, θα ρίξουμε το διαλυμένο κόρν φλάουερ και θ ανακατέψουμε μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.

Το αδειάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Έτοιμο…. μμμμ ωραία που μυρίζει…

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 16434 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments