Donna.gr

Follow Us

Menu

Τουρλού λαχανικών και ομελέτα με τυρί φέτα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Eμπνευσμένη από το πολιτικό μας τουρλού, θα σας φτιάξω ένα υπέροχο τουρλού λαχανικών.

Τουλάχιστον μ αυτό το τουρλού, θα ζωντανέψουν όλες μας οι αισθήσεις, με το πολιτικό; αφήστε το καλύτερα….

Πάμε λοιπόν να το φτιάξουμε….

Τουρλού λαχανικών λοιπόν, γιατί ότι λαχανικό έχουμε το βάζουμε μέσα ανακατεμένο, εξ ου και το τουρλού τουρλού, Τούρκικη λέξη  türlü  που παραπέμπει στο λαδερό που θα φτιάξουμε αμέσως τώρα.

Έχουμε λοιπόν μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές, ντομάτα και ντοματίνια, πατάτες, τα πλένουμε και τα κόβουμε χοντρά κομμάτια μέσα σ ένα πυρέξ η πήλινο η κεραμικό σκεύος.

Τις ντομάτες, δυο τρεις, τις χοντροκόβουμε, τα ντοματίνια τα σκορπίζουμε από πάνω, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ξερό θυμάρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε πολύ λίγο νεράκι, γιατί όλα αυτά αφήνουν πολλά υγρά και φυσικά, το θαυματουργό και ζωογόνο λάδι μας, μην το τσιγκουνευτείτε, αλλά και μην το παρακάνετε, το λάδι μας, πρέπει να φαίνεται όχι όμως να πλημμυρίζει.

Αμέσως μετά, το βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, αν το ψήσουμε χωρίς αέρα, μόνο πάνω κάτω, θέλει περίπου 2 ώρες, για να ψηθεί καλά και να μελώσει, αν το ψήσουμε στον αέρα πρέπει στους 150 βαθμούς και θέλει  μιάμιση ώρα περίπου.

Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον φούρνο που έχει ο καθένας μας.

Το τουρλού μας συνοδεύεται πολύ ωραία από μια απλή ομελέτα με τυρί φέτα… ας την φτιάξουμε κι αυτή.

Θα χρειαστούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λίγο λάδι, τυρί φέτα, τρία αυγά και λίγο γάλα.

Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι να ζεσταθεί και σ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε, όχι όμως πολύ αλάτι, γιατί η φέτα από μόνη της είναι αλμυρή, ρίχνουμε το γάλα, ένα σφηνάκι αρκεί για να δώσει όγκο στην ομελέτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ 2

Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τα χτυπημένα αυγά και με τα χέρια μας σ ένα άλλο μπολ, τρίβουμε την φέτα και την ρίχνουμε από πάνω.

Χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία, ανακατεύουμε με προσοχή για να μην την τραυματίσουμε πολύ, την γυρίζουμε όταν έχει γίνει από κάτω συμπαγής και χρησιμοποιώντας ένα πιάτο, την αναποδογυρίζουμε και ξανά στο τηγάνι, ανάποδα πλέον… σε δυο λεπτά θα είναι έτοιμη.

Σε όλα τα φαγητά μου και σχεδόν σε όλα τα γλυκά που φτιάχνω στο σπίτι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, χρησιμοποιώ μόνο λάδι.

Όπως θα διαπιστώσετε, οι μυρωδιές που θα έχει το σπίτι σας, από τα φαγητά μας είναι υπέροχες και θα διεγείρουν τις αισθήσεις σας….

Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά με το «πολιτικό τουρλού», αναδύονται μυρωδιές, αλλά δυστυχώς… δύσοσμες!


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 6516 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • Αγγελικη Θεμελιου

    Posted: 30 Ιουνίου 2016 23:51

    Αγγελικη Θεμελιου

    Καλοκαιρινό και μυρωδάτο τουρλού,εγώ προσθέτω μαϊντανό και δυόσμο. Όσο για το πολιτικό τουρλού άστο θα μας χαλάσει για μια ακόμη φορά τη διάθεση. Α ξέχασα εμείς στο Αστρος το λέμε και περβολομαγέρεμα.
  • Vickey Sue Smith

    Posted: 19 Ιουλίου 2016 07:35

    Vickey Sue Smith

    @wwwdonnagr sounds like a good recipe to me vs

12 + seven =