Donna.gr

Follow Us

Menu

Σουφλέ λαχανικών με τυριά και κρέμα γάλακτος… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα ετοιμάσουμε ένα υπέροχο, γευστικό και γρήγορο σουφλέ λαχανικών, μιας και το καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν έχουμε και παρατεταμένες ζέστες, θέλει ελαφριά φαγητά.

Λοιπόν, θα χρειαστούμε για ένα μέτριο πυρέξ, οκτώ φέτες ψωμί του τοστ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαύρο, χωρίς κόρα, τρία αυγά, ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος των 250 γραμμαρίων χωρίς λιπαρά, λίγο βούτυρο φυτικό, και περίπου ένα τέταρτο τριμμένα τυριά μαλακά και λίγη φέτα τριμμένη.

Θα χρειαστούμε επίσης, μια μελιτζάνα, μια πιπεριά, δυο κολοκυθάκια, μια ντομάτα και λίγο ξερό βασιλικό, εκτός αν έχετε στην βεράντα σας φρέσκο.

Ξεκινάμε ανάβοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς και αμέσως κόβουμε τα λαχανικά μας στρόγγυλες φέτες, τα στρώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε να ψηθούν για μισή ώρα περίπου.

Όσο ψήνονται τα λαχανικά μας, αλείφουμε το πυρέξ μας με λίγο βούτυρο και στρώνουμε κάτω τις οκτώ φέτες του ψωμιού.

Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τα λαχανικά, τα βάζουμε εναλλάξ στο ταψί, πάνω από τις φέτες του ψωμιού, τοποθετούμε δηλαδή μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω μία στρώση κολοκυθάκια, από πάνω τις πιπεριές, έπειτα προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά.

Δεν αλατίζουμε πολύ γιατί τα τυριά και κυρίως η φέτα είναι αλμυρά.

Τώρα σ ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε μ αυτό το μείγμααπό πάνω, όλα τα υλικά μας και ολοκληρώνουμε, ρίχνοντας το υπόλοιπο τυρί που έχουμε κρατήσει.

Σκορπίζουμε από πάνω κομματάκια από το βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Σερβίρεται αμέσως και ζεστό.

Του ταιριάζει καταπληκτικά μια δροσερή πράσινη σαλάτα κι ένα λευκό παγωμένο κρασί.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 15552 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments