Donna.gr

Follow Us

Menu

Παγωτό πεπόνι… από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι δροσιστικό, εύκολο και εποχιακό…εκτός βέβαια όλων αυτών, εκτελώ και «παραγγελιά» του αγαπητού Μάνου, που διαχειρίζεται τις συνταγές μου στο Donna.gr.

Για πάμε να το φτιάξουμε…

Φυσικά θα χρειαστούμε ένα μικρό πεπόνι ώριμο, ένα πακέτο κρέμα γάλακτος των 250 γρ, με χαμηλά λιπαρά, ένα φλυτζάνι ζάχαρη και κάτι και το χυμό από ένα λεμόνι.

ΠΕΠΟΝΙ

Βάζουμε πρώτα την ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά για να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά, όχι να βράσει!!

Μετά βάζετε στο μούλτι το πεπόνι, αφού το καθαρίσετε από τα σπόρια του και το κόψετε μικρά κομμάτια, μαζί με τον χυμό λεμονιού για να το κάνετε πολτό.

Αμέσως μετά το προσθέτετε στην κρέμα γάλακτος, τα ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα, τα βάζετε στο σκεύος που χρησιμοποιείτε για παγωτό και το αφήνετε στην κατάψυξη περίπου έξη ώρες.

Αν θέλετε στο ενδιάμεσο, για να γίνει πιο αφράτο το παγωτό  σας, το χτυπάτε κάνα δυο φορές με το σύρμα…

Σερβίρεται σε βαθύ μπολ η κολονάτο ποτήρι, γιατί είπαμε, ότι στα φαγητά και τα γλυκά, δουλεύουν όλες μας οι αισθήσεις…

Καλές δροσιές…


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 3816 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

seventeen − 1 =