Donna.gr

Follow Us

Menu

Πορτοκαλόπιτα η κρητική……από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα φτιάξουμε μια Πορτοκαλόπιτα που αντικαθιστά το κέικ στο πρωινό μαςκαι όχι μόνο…

Είναι ένα γλύκισμα, υγιεινό αφού φτιάχνεται με λάδι, δεν έχει αυγά, χωρίς σιρόπι και μ ένα αξεπέραστο άρωμα πορτοκαλιού…

Λοιπόν ας το φτιάξουμε…

Όση ώρα εμείς θα το φτιάχνουμε την Πορτοκαλόπιτα, ο φούρνος θα ζεσταίνεται, θέλουμε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, γι αυτό η πρώτη κίνηση είναι να τον ανάψουμε.

Θα χρειαστούμε δυο φλυτζάνια ζάχαρη, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα κουταλάκι σόδα, δυο ποτήρια πορτοκάλι στημένο, ένα κουταλάκι μπέκιν πάουντερ, ένα σφηνάκικονιάκ, ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα, ένα γαρύφαλλο, ξύσμα από δυο πορτοκάλιακαι περίπουτρίαφλυτζάνιααλεύριπου φουσκώνειμόνο του.

Βάζουμε μέσα σε μια λεκανίτσα την ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά, αμέσως μετά προσθέτουμε τον χυμό που μέσα θα διαλύσουμε την σόδα, το ξύσμα, το κονιάκ που μέσα θα διαλύσουμε το μπέκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός.

Αφούγίνουν όλα μια μάζα, ρίχνουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο ανακατεύουμε και τέλοςβάζουμε το αλεύρι.

Όταν έχουμε ένα πυκνόρρευστο χυλό, τον αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψάκι μας και το βάζουμε στον φούρνο για μια ώρα περίπου.

Όση ώρα ψήνεται το γλυκό,  η μυρωδιά του πορτοκαλιού θα γεμίσει το σπίτι…

Όταν το βγάλετε, το κόβετε τετράγωνα μικρά κομμάτια….

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ 2


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 14886 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments