Donna.gr

Follow Us

Menu

Ένα κέικ αλλιώτικο από τ’ άλλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα κέικ αλλιώτικο απ τ άλλα, ένα κέικ που ξετρελαίνει τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά…

Φτιάχνεται μόνο με ζαχαρούχο γάλα, αυγά, λίγο λάδι, λίγο φρέσκο γάλα και αλεύρι.

Για πάμε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε λοιπόν, ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, τρία αυγά, ένα ποτήρι του κρασιού γάλα φρέσκο, μισό ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο για να αλείψετε την φόρμα και ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, που θα του προσθέσετε ένα κουταλάκι μπέκιν .

Πριν ξεκινήσουμε, ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταθεί, στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Χτυπάμεπρώτα με το μίξερ χειρός το ζαχαρούχο με τα αυγά, στη συνέχειαρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μετά το γάλα και τελευταίο το αλεύρι με το μπέκιν.

Το αλεύρι δεν θα το βάλετε όλο, θα σταματήσετε εκεί, που ο χυλός θα είναι παχύρευστος, αλλά τρεχούμενος.

Θα το βάλετε στην λαδωμένη φόρμα σας και στοvζεστό φούρνο για μια ώρα περίπου, αν είναι έτοιμο, θα το δείτε με το τεστ του μαχαιριού, σίγουρα το ξέρετε, βυθίζετε το μαχαίρι μέσα στο κέικ και αν βγει καθαρό το μαχαίρι, το κέικ είναι έτοιμο.

Τώρα αν κάποιοι θέλουν, μπορούν να του δώσουν αρώματα, δηλαδή, μπορείτε να βάλετε ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού, η κανέλα, η μια κουταλιά της σούπας πολύ γεμάτη μέλι, για να έχει και το αντίστοιχο άρωμα…

Αυτό ήταν… καλή επιτυχία….

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 28.638 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments