Donna.gr

Follow Us

Menu

Μια σπιτική πίτσα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θ αλλάξουμε μοτίβο σε σχέση με το μαγειρευτό φαγητό και θα φτιάξουμε μια πολύ ωραία σπιτική πίτσα, που θα την απολαύσουμε με παγωμένη μπύρα η κρασάκι, και νομίζω καλύτερα βράδυ.

Θα φτιάξουμε πρώτα το ζυμάρι να είναι έτοιμο και τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα….

Θα χρειαστούμε λίγο αλεύρι για όλα, δυο φακελάκια μαγιά ξερή, αλάτι λίγο λάδι και νερό.

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα την μαγιά, μισό κουταλάκι αλάτι, λιγότερο από μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, και ένα ποτήρι νερό χλιαρό.

Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά και την αφήνουμε σκεπασμένη κάνα τέταρτο για να κάνει την ζύμωση, κάνει λίγες φυσαλίδες δηλαδή …

Αφού περάσει το τέταρτο, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία, αν σας κολλάει στα χέρια, βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και ζυμώστε, αμέσως θα ξεκολλήσει.

Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για καμιά ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Εγώ συνήθως ανοίγω τον φούρνο στους 70 βαθμούς και την βάζω μέσα σκεπασμένη με πετσέτα, εννοείται ότι η λεκάνη θα είναι μεταλλική,  αν έχετε όμως παράθυρο με ήλιο ακόμη καλύτερα.

Όταν ανέβει η ζύμη μας, την ξαναζυμώνουμε καλά καλά βάζοντας λίγο λαδάκι στα χέρια, όπως είπαμε και είναι έτοιμη.

Την μισή μπορείτε να την βάλετε στην κατάψυξη και θα έχετε έτοιμη ζύμη για την επόμενη φορά.

Κάποιοι αγοράζουν έτοιμη ζύμη, όμως η νοστιμιά και η μαγεία του ζυμαριού δεν συγκρίνοται…

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ

Αμέσως μετά λαδώνετε ένα ταψί, και βάζετε μέσα το ζυμάρι, το οποίο απλώνετε μα τα δάχτυλα γύρω γύρω μέχρι να καλυφθεί το ταψί μας.

Για τα υλικά της πίτσας, θα χρειαστούμε σάλτσα ντομάτας, λίγη ρίγανη, τριμμένη μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο ζαμπόν και πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη .

Απλώνετε πάνω στην ζύμη την σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να πάρετε  έτοιμη, όμως αν βάλετε στο μούλτι τρεις τέσσερις ντομάτες είναι πολύ καλύτερα, ρίχνετε λίγη ρίγανη, μετά βάζετε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, την μοτσαρέλα και στο τέλος τις πιπεριές.

Αν δεν σας αρέσει η μοτσαρέλα μπορείτε να βάλετε ότι τυριά θέλετε, αρκεί να είναι μαλακά, επίσης οι πιο μερακλήδες μπορούν να προσθέσουν ότι άλλο υλικό θελήσουν…

Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς.

Αυτή η πίτσα είναι η πιο απλή και το όνομά της είναι Μαργαρίτα…


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 22.374 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments