Donna.gr

Follow Us

Menu

Πατάτες γιαχνί…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Γεγονός είναι ότι μαζί μου θα στερηθείτε το κρέας αλλά καλό θα σας κάνει…

Όταν ήμουνα μικρή, τέτοια εποχή γυρίζοντας από το σχολείο, πεινασμένη, το σπίτι μοσχοβολούσε απ τα κανελογαρύφαλα και την ντομάτα, ήταν οι πατάτες γιαχνί της μαμάς μου…

Η χαρά μου ήταν να λιώνω τις πατάτες με το πιρούνι, να τις ανακατεύω με τη σάλτσα και να τις τρώω περίπου σαν πουρέ κοκκινιστό… υπέροχες μνήμες και γεύσεις…

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο φαγητό, γευστικό, γρήγορο, οικονομικό και πολύ χορταστικό….

Για πάμε να το φτιάξουμε…

Αρχικά να πούμε πως θα χρειαστούμε πατάτες, ντομάτες, κανέλλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, δαφνόφυλλο, λίγο κρασάκι, λίγη νοστιμιά, πάντα υπάρχει στην κουζίνα μας και  λάδι.

Άλλοι βάζουν και κρεμμύδι, εγώ δεν βάζω ποτέ, ούτε η μητέρα μου έβαζε…

Λοιπόν, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με λίγο λάδι, έχουμε ξαναπεί ότι στα λαδερά μας το λάδι φαίνεται, αλλά δεν επιπλέει.

patates-1

Τις φέρνουμε μερικές βόλτες στο λάδι που καίει και τις σβήνουνε με λίγο κόκκινο κρασί η ότι άλλο σας βρίσκεται, όταν ροδίσουν ελαφρά.

Αμέσως μετά, θα βάλουμε την λιωμένη ντομάτα μας, η αυτές που θα πολτοποιήσουμε μόνοι μας στο μούλτι, η τις έτοιμες του εμπορίου, που επίσης είναι πολύ καλές.

Εγώ συνήθως, αγοράζω από την λαϊκή «ντομάτες για φαγητό», τις περνάω από το μούλτι, μετά τις βάζω σε σακουλάκια πολυμπάγκ στον καταψύκτη και έτσι έχω πάντα, έτοιμη ντομάτα, με μια κούραση, για πολλές φορές όμως!

Συνεχίζουμε λοιπόν τις πατάτες μας, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, μπαχάρι, γαρύφαλλο τριμμένα, μοσχοκάρυδο, δαφνόφυλλο, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να βράσει καμιά ωρίτσα σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα τους.

Ορίστε… έτοιμο και μοσχοβολιστό….

Του πάει για να το συνοδεύσετε μια ωραία λαχανοσαλάτα με καρότο, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8028 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • Αγγελικη Θεμελιου

    Posted: 22 Σεπτεμβρίου 2016 11:51

    Αγγελικη Θεμελιου

    Πω πω μοσχομύρισε,έτσι το έφτιαχνε και η μαμά μου,όταν τα παιδιά μας ήταν μικρά το έφτιαχνα κι εγώ τώρα έχω καιρό.Χαιρετώ.