Donna.gr

Follow Us

Menu

Φασολάκια φρέσκα, λαδερά…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Τα φασολάκια, θα έπρεπε να είναι ένα κατ εξοχήν καλοκαιρινό φαγητό, όμως με την εξέλιξη των μηχανών και εννοώ τους καταψύκτες, είναι ένα φαγητό για όλο τον χρόνο.

Βέβαια και πιο παλιά, όλα αυτά τα λαχανικά του καλοκαιριού, οι άνθρωποι, είχαν βρει τρόπο να τα συντηρούν.

Οι ντομάτες γίνονταν λιαστές, τα αγγουράκια, το κουνουπίδι, τα καρότα, τα φύλλα για ντολμάδες, η ρίζα του σέλινου, οι πιπεριές, μπάμιες, αρακά, φασολάκια, μελιτζάνες, και πολλά άλλα, γίνονταν τουρσί και όποτε ήθελαν τα μαγείρευαν.

Τώρα είπαμε έχουμε τα κατεψυγμένα…

Προσωπικά το καλοκαίρι, όλα αυτά που μπορώ να καταψύξω, τα ετοιμάζω σε σακουλάκια, τα βάζω στον καταψύκτη μου και τον χειμώνα τα έχω έτοιμα για μαγείρεμα.

fasolakia-freska

Έτσι λοιπόν σήμερα το πρωί, στην σκέψη και αναζήτηση του τι να φάμε σήμερα, σκέφτηκα τα ωραιότατα φασολάκια μου τα Αυγουστιάτικα, τα μαγείρεψα και νάτα…

Πάμε τώρα να τα φτιάξουμε και μαζί…

Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το λάδι, τρίβουμε λίγο κρεμμυδάκι ξερό, λίγο είπαμε και το τσιγαρίζουμε ελαφρά.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα φασολάκια μας, όπως είναι από το καταψύκτη, λίγο ψιλοκομμένο μαιδανό, αλατοπίπερο, ένα φρέσκο κύβο λαχανικών, δυο τρείς πατάτες χοντροκομμένες, αν έχετε και κάνα δυο κολοκυθάκια τους πάνε πολύ και την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μια ώρα περίπου και έτοιμα!!

Στην χύτρα ταχύτητας θέλουν είκοσι λεπτά μόνο, χωρίς επίβλεψη.

Το συνοδεύουμε με τυρί φέτα, η μυζήθρα, η κατίκι Δομοκού, άσπρο τυρί δηλαδή, όπως όλα τα λαδερά φαγητά, φρέσκο ψωμί και ελιές.

Τα φασολάκια είναι ένα φαγητό, εύκολο, οικονομικό ελαφρύ, υγιεινό και αρέσει στους περισσότερους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 3888 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • Αγγελικη Θεμελιου

    Posted: 13 Οκτωβρίου 2016 14:30

    Αγγελικη Θεμελιου

    Ακριβώς έτσι τα μαγειρεύω κι εγώ και είναι πεντανόστιμα,επίσης προσθέτω και χάντρες που έχω στον καταψύκτη.