Donna.gr

Follow Us

Menu

Χόρτα ραδίκια βραστά και παλαμίδα στη λαδόκολλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα κάνουμε ένα πανεύκολο φαγητό πολύ υγιεινό και ταυτόχρονα θρεπτικό, χόρταβραστά με ψάρι στην λαδόκολλα, εγώ έβαλα παλαμίδα, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι ψάρι θέλετε απλά πρέπει να είναι μεγαλούτσικο.

Τα χόρτα νομίζω πως όλοι ξέρετε να τα βράζετε, αφού καθαριστούν και πλυθούν τα βυθίζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει, τα ανακατεύουμε δυο τρεις φορές να μαραθούν όλα και μετά ανάλογα με τα γούστα σας κανονίζετε και τον χρόνο βρασίματος.

vrasimo-chorton

 

Καλό είναι πάντως είναι να μην βράζουν πολύ, να είναι aldente όπως τα μακαρόνια.

radikia-vrasmena

Από το ζουμί κρατείστε λίγο σε μια κανάτα, ρίξτε λίγο λεμόνι μέσα και πιείτε το, είναι υπέροχο και πολύ αποτοξινωτικό.

Τώρα ας φτιάξουμε το ψάρι…

Πριν ξεκινήσουμε, ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να ζεσταθεί.

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, την βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την λαδώνουμε ελαφρά, το ψάρι καθαρισμένο και πλυμένο το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγο ξερό θυμάρι και λίγο ακόμη λάδι, αν σας αρέσει βάζετε κι ένα κομμάτι φρέσκο δεντρολίβανο αν έχετε στην γλάστρα σας, βάλτε επίσης τρεις τέσσερις φέτες λεμόνιεπάνω και μέσα στην κοιλιά του.

Το τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα να μην έχει κενά το βάζουμε σ ένα ταψάκι αλουμινένιο, για να το πετάξετε μετά και να μην πλένετε.

psari-stin-ladokola

Βάζουμε το ψάρι μας στο φούρνο και σε τρία τέταρτα περίπου, θα είναι έτοιμο.

Ανοίγετε την λαδόκολλα προσεκτικά και σερβίρετε το ψάρι στα πιάτα με τα χόρτα στο πλάι.

Στα ραδίκια οι μισοί βάζουν ξύδι και οι άλλοι μισοί λεμόνι, ότι σας αρέσει, εγώ πάντως βάζω λεμόνι.

Παξιμάδι η ψωμί φρέσκο, λίγες ελίτσες και καλή όρεξη!!!

Κρασάκι; γιατί όχι;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 15732 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

nine − two =