Donna.gr

Follow Us

Menu

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο λαδορίγανη…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ένα εύκολο, σχετικά γρήγορο και ανώδυνο φαγητό θα φτιάξουμε σήμερα.

Για πάμε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε χοιρινές μπριζόλες, πατάτες, λάδι, ρίγανη, θυμάρι, αλατοπίπερο.

chirines-brizoles-sto-fourno-me-patates-ladorigani

 

Σ ένα ταψάκι βάζουμε τις μπριζόλες αφού τις πλύνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε, τους ρίχνουμε ρίγανη και ελάχιστο ξερό θυμάρι και από τις δυο μεριές.

Μετα, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα, τις πλένουμε και τις κόβουμε μεγάλα κομμάτια.

Μέσα σ αυτή την λεκανίτσα θα τις φτιάξουμε κιόλας, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμερίγανη και λίγο ξερό θυμάρι, ότι και στις μπριζόλες δηλαδή, τις ανακατεύουμε καλά, να πάνε παντού αυτά που ρίξαμε και τις αδειάζουμε πάνω από τις μπριζόλες.

Ρίχνουμε λίγο νεράκι, λάδι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, για μιάμιση ώρα περίπου.chirines-brizoles-sto-fourno-me-patates-ladorigani-2

Αφήνοντας από κάτω τις μπριζόλες, τις κρατάμε μαλακές, αν θέλετε μπορείτε ν ανοίξετε λίγο τις πατάτες όταν είναι έτοιμο το φαγητό και να βάλετε τον αέρα για να ξεροψηθούν λίγο, προσωπικά τις αφήνω έτσι , είναι υπέροχες.

Το συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα με μπόλικη ρόκα, λίγη φέτα, του πάει και ένα κόκκινο κρασί…


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 21.132 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

six − three =