Donna.gr

Follow Us

Menu

Ρολό κιμά γεμιστό…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο, γευστικό αλλά και πολύ εμφανίσιμο φαγητό.

Θα χρειαστούμε κιμά, αυγά, μερικές φέτες τυρί για τοστ και ότι υλικά χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπιφτέκια.

Κάποιοι τα μπιφτέκια τα κάνουν βαριά, κάποιοι σαν κι μένα τα κάνουν ελαφριά, θα μου πείτε, πια είναι η διαφορά που τα χαρακτηρίζει βαριά η ελαφριά, μαφυσικά τα υλικά τους, κυρίως το κρεμμύδι, εγώ στα μπιφτέκια δεν βάζω ποτέ κρεμμύδι.

Η συνταγή μου είναι πολύ απλή και εξαιρετικά εύγευστη και αφράτη.

Εκτός από τον κιμά λοιπόν θα χρειαστούμε για τα μπιφτέκια λάδιαλατοπίπερο, ξερό δυόσμο, ξερόθυμάρι, πολύ λίγη ρίγανη, μισό σφηνάκι ξύδι, ένα αυγό και δυο μικρά παξιμάδια ολικής άλεσης μουλιασμένα καλά στο νερό (οι ποσότητες αυτές είναι για μισό κιλό κιμά).

Τα ζυμώνω όλα πολύ καλά και τα βάζω για λίγο στο ψυγείο, εν τω μεταξύ θα βράσουμε τα αυγά να είναι έτοιμα και ξεφλουδισμένα για να γεμίσουμε το ρολό.

 

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας λαδόκολλα και την λαδώνουμεελαφρά, βάζουμε πάνω τον κιμά και πατάμε γύρω γύρω με τα χέρια για να του δώσουμε ένα σχήμα σαν παραλληλόγραμμο περίπου, σαν χοντρό φύλλο .

 

Έτσι όπως είναι λοιπόν απλωμένο, βάζουμε δίπλα δίπλα τις φέτες του τυριού και από πάνω τα αυγά, γυρίζουμε προς τα πάνω την λαδόκολλα για να σκεπάσουμε τα αυγά, κλείνουμε προσεκτικά μετα χέρια τις γωνίες και τυλίγουμε σφιχτά στην λαδόκολλα.

rolo-kima-gemisto

rolo-kima-gemisto-jpg-2

rolo-kima-gemisto-jpg-3

Το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα η ταψάκι, ότι έχετε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, για μια ώρα περίπου.

 

Όταν ψηθεί, ξετυλίγουμε προσεκτικά από το χαρτί,βάζουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το κόβουμε φέτες, η εικόνα εντυπωσιάζει στο καθημερινό μας τραπέζι.

Εδώ να σημειώσω, πως για μισό κιλό κιμά θα χρειαστούμε τέσσερα βρασμένα αυγά, τρεις φέτες τυρί του τοστ και κάνουμε ένα ρολό, ανάλογα όμως με τα άτομα που είσαστε, αποφασίστε εσείς για την ποσότητα.

Το ρολό συνοδεύεται με πολλά πράγματα, εγώ απλά θα σας τα θυμίσω…

 

Με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, μ ένα ρύζι πιλάφι απλό, με πατάτες πουρέ, με σπανακοπουρέ, με λαχανικά σοταρισμένα, πατάτες φούρνου η και τηγανιτές, εσείς αποφασίζετε!!!!

Άντε θα σας πω και την συνταγή του σπανακοπουρέ, δυο σε ένα!!!!

Μαραίνετε με λίγο λάδι το καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι, το αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα κύβο λαχανικών σε μορφή ζελέ και το αφήνετε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά με το ζουμάκι του, όταν βράσει το περνάτε απ το μούλτι το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα με δυνατή φωτιά τώρα, ρίχνετε μια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, ένα γεμάτο μπολ τριμμένο μαλακό τυρί, γραβιέρα, ρεγκάτο, αυτής της κατηγορίας πάντως, ανακατεύετεγια πολύ λίγο καλά, να μην κολλήσουν κάτω, και έτοιμος!!

Λίγο κρασάκι πάντα κάνει καλό και χαλαρώνει απ το στρες…


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8442 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments