Donna.gr

Follow Us

Menu

Κοτόπουλο Μιλανέζα της Ανθής…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θυμήθηκα ένα υπέροχο κοτόπουλο Μιλανέζα που έφαγα στο σπίτι της φίλης μου της Ανθής στο Σίσι και σας δίνω την συνταγή όπως εκείνη το φτιάχνει και μου την περιέγραψε.

Θα χρειαστούμε κοτόπουλο, ρύζι για το πιλάφι, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, λίγο βούτυρο, τριμμένη παρμεζάνα, αλεύρι, ένα ποτηράκι κρασί.

Δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος τρόπος για να βράσει κανείς το κοτόπουλο, είναι απλός και γνωστός σε όλους, εδώ όμως και για την συγκεκριμένη συνταγή υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες.

Η Ανθή λοιπόν βάζει στην κατσαρόλα  το κοτόπουλο να στεγνώσει από τα νερά του και το σβήνει με ένα ποτήρι κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, βάζει ζεστό το νερό, για να ολοκληρωθεί το βράσιμο, επίσης βάζει μια δάφνη και ένα κρεμμύδι ολόκληρο, και στο τέλος τα αφαιρεί!

Όταν βράσει καλά το κοτόπουλο το ξεψαχνίζουμε, το κόβουμε σε κομματάκια, το αλατίζουμε, στύβουμε επάνω λεμόνι και το αφήνουμε να περιμένει!

Κρατάμε το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο για το ρύζι και την μπεσαμέλ!

besamel

Για το ρύζι πάντα βάζει δύο φλυτζάνια ζουμί ένα φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι και στο τέλος προσθέτει λίγο βούτυρο!

Για την μπεσαμέλ επίσης, δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό, όπως ξέρετε να την κάνετε!

Η Ανθή βάζει δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο, δύο αλεύρι, και αφού καβουρντιστεί, βάζει το ζουμί, σιγά σιγά, προσθέτει αλάτι, πιπέρι άσπρο, αρκετό μοσχοκάρυδο και το μισό από το τριμμένο τυρί!

Αν θέλει κανείς, σερβίρει το φαγητό απλά μέσα σε μια οβάλ πιατέλα, αν όμως προτιμάτε πιο εντυπωσιακή εμφάνιση το φτιάχνετε στην φόρμα που κάνουμε τα κέικ, ανακατεύετε δηλαδή το κοτόπουλο με το ρύζι, (κρατάει λίγο από το κοτόπουλο) πιέζετε στην φόρμα το ρύζι με το κοτόπουλο, ώστε όταν το ξεφορμάρουμε να μην διαλυθεί.

Στην τρύπα της φόρμας βάζει το λίγο κοτόπουλο που κράτησε, περιχύνει με την μπεσαμέλ παντού και στην μέση της φόρμας και πασπαλίζει με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί!!

Μια ωραία πράσινη σαλάτα του πάει και ένα ποτήρι λευκό κρασί επιβάλλεται!!!!

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 6912 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • Effie Gialousi

    Posted: 5 Δεκεμβρίου 2016 20:33

    Effie Gialousi

    Λατρεύω !
  • Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη

    Posted: 5 Δεκεμβρίου 2016 20:39

    Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη

    Εγω να δεις....
  • Μιχάλης Παναγιώτου

    Posted: 6 Δεκεμβρίου 2016 13:59

    Μιχάλης Παναγιώτου

    Δεν είναι πολύ περίεργο φαγητό. Η διαφορά που είδα είναι μόνον στην μπεσαμέλ, που δέν μας λέει ακριβώς σε τί αναλογία την προσθέτει. Όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ κλασσικά (εντάξει σβήνει με κρασί).
    • Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη

      Posted: 13 Δεκεμβρίου 2016 09:26

      Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη

      Η Ανθή βάζει δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο, δύο αλεύρι, και αφού καβουρντιστεί, βάζει το ζουμί, σιγά σιγά, προσθέτει αλάτι, πιπέρι άσπρο, αρκετό μοσχοκάρυδο και το μισό από το τριμμένο τυρί!