Donna.gr

Follow Us

Menu

Τα μεθεόρτια και η … αποτοξίνωσή μας! από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Είναι βέβαιο ότι στις γιορτές, όλοι το παρακάνουμε… και φαγητά και κρασιά και γλυκά πολλά, που στην καθημερινότητά μας δεν τα κάνουμε.

Είναι βέβαιο επίσης, πως αισθανόμαστε όλοι μια «πληρότητα» και αν εξαιρέσει κανείς την επόμενη των Χριστουγέννων, που τρώμε συνήθως ότι έμεινε από το γεύμα το Χριστουγεννιάτικο, γενικά δεν ξέρουμε τι να φάμε…

Εγώ πάντως σας συμβουλεύω να μην ξαναφάτε κρέας….

Εξάλλου έρχεται η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η πρώτη του χρόνου, για την επόμενη «κραιπάλη»!

Θα σας προτείνω λοιπόν κάτι για τις επόμενες μέρες που θα μας αποτοξινώσει ελαφρά…

Θα φτιάξουμε μια υπέροχη ντοματόσουπα με τραχανά και χόρτα βραστά

Ας ξεκινήσουμε απ τα χόρτα.

Τα χόρτα είναι ότι καλύτερο, εύκολα γρήγορα και υγιεινά.

Αν δεν έχετε χρόνο η βαριέστε να καθαρίζετε τα άγρια χόρτα, που είναι ένα αριστούργημα, μπορείτε να πάρετε σταμναγκάθι Κρητικό, που θέλει μόνο πλύσιμο.

Σε αλατισμένο νερό λοιπόν και αφού πάρει βράση, ρίχνουμε τα χόρτα μας και τα βράζουμε, όχι να λιώσουν, να κρατάνε λίγο.

Προσοχή το ζουμί, ότι καλύτερο για το καθάρισμα των…. σωληνώσεων του οργανισμού μας!!!!

Το σουρώνετε, το βάζετε σε μια κανάτα και κάθε φορά που θα πίνετε, μέσα στο ποτήρι θα ρίχνετε μισό λεμόνι.

vrasimo-chorton-2

Αυτό μπορείτε να το φυλάξετε μέχρι και την επόμενη μέρα.

Τώρα θα φτιάξουμε την ντοματόσουπα με τραχανά.

Βάζουμε στο μούλτι τρεις φρέσκιες ντομάτες και τις αλέθουμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις αλεσμένες ντομάτες και συμπληρώνουμε με νερό και λίγο λάδι, φυσικά αλάτι και πιπέρι, αν το θέλετε λίγο πιο πικάντικο, ρίχνετε μια ξερή τσούσκα πιπεριά και όταν τελειώσει το φαγητό την βγάζετε και την πετάτε.

ntomatosoupa-me-trachana-2

Αφήνουμε να βράσουν περίπου ένα τέταρτο, τότε ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε συνεχώς στην αρχή, γιατί φουσκώνει, αν δεν σας αρέσει ο τραχανάς, τότε μπορείτε να βάλετε κουσκουσάκι η κριθαράκι.

Αν θέλετε την σούπα αραιή, θα βάλετε μια κανονική ποσότητα τραχανά, συνήθως σε μια μέτρια κατσαρόλα, βάζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά, εγώ βάζω πάντα δυο, γιατί μ αρέσει να είναι πηχτή η σούπα.

Αφήνουμε να βράσει περίπου είκοσι λεπτά και είναι έτοιμη.

Η τραχανόσουπα είναι καλύτερη αν μείνει μετά το βράσιμο καμιά ώρα.

Να λοιπόν που μπορούμε να φάμε ωραιότατα,ελαφρά, νόστιμα και υγιεινά, εξάλλου μας περιμένει η πρωτοχρονιά με το πατροπαράδοτο «χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο», βασιλόπιτες και τα συναφή…

Μέχρι τότε, αποτοξινωση!!!!


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 5076 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments