Donna.gr

Follow Us

Menu

Χαλβάς σιμιγδαλένιος…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Από τα ωραιότερα γλυκά που φτιάχνει κανείς εύκολα στο σπίτι του, απίστευτα οικονομικό, τρώγεται όλες τις εποχές και το καλοκαίρι με την συνοδεία παγωτού, είναι αριστούργημα.

Να δούμε τι θα χρειαστούμε πρώτα,

Θα χρειαστούμε λοιπόν ένα φλυτζάνι του τσαγιού λάδι, δυο σιμιγδάλι χοντρό, λίγο ξύσμα λεμονιού, για το σιρόπι θα χρειαστούμε τρία φλυτζάνια ζάχαρη και τέσσερα νερό, ένα ξύλο κανέλας, επίσης το λεμόνι που ξύσατε, κόψτε το στα δυο και βάλτε το μέσα, όση ώρα βράζει το σιρόπι, δηλαδή δέκα λεπτά, μετα βγάλτε το  και πετάξτε το.

Πάμε τώρα να το φτιάξουμε,

Πρώτα θα βάλετε τα υλικά στην κατσαρόλα για να γίνει το σιρόπι και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά, σε μια άλλη κατσαρόλα τώρα, θα βάλετε το λάδι και το σιμιγδάλι και θ αρχίσετε να το ανακατεύετε σιγά σιγά όσο αυξάνει η θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και αναλόγως πως το θέλετε το χρώμα, θα κανονίσετε και το καβούρντισμα,  αν το θέλετε ξανθό δεν θα το καβουρδίσετε πολύ ώρα, αν το θέλετε καστανό θα το καβουρδίσετε περισσότερο, ρίξτε και το ξύσμα του λεμονιού.

Μόλις τελειώσει το καβούρντισμα ρίξτε μέσα το σιρόπι που ετοιμάσαμε, σιγά με προσοχή γιατί πιτσιλάει και καίει.

Μόλις είναι έτοιμο, να έχει στεγνώσει δηλαδή, το βάζουμε σε φόρμα του κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, βγάλτε τον από τη φόρμα και πασπαλίστε τον με μπόλικη κανέλα.

Κάποιοι τον εμπλουτίζουν, ρίχνουν μέσα σταφίδες, η χοντροκομμένο καρύδι η και αμύγδαλο, είναι θέμα γούστου.

Αυτό ήταν…

 

 

φωτογραφία απο τον Γιώργο Αλεξόπουλο


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 12870 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments