Donna.gr

Follow Us

Menu

Αρνάκι στον φούρνο με ρύζι…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ένα Κυριακάτικο φαγητό, που μαζεύει την οικογένεια στο τραπέζι, είναι το φαγητό που θα ετοιμάσουμε σήμερα.

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε,

Αρνάκι μπούτι και λίγα παϊδάκια για τους κοκκαλογλείφτες, αλατοπίπερο, ρύζι για πιλάφι και λίγο λάδι.

Αρχικά, ανάβετε τον φούρνο για να προθερμανθεί στους 200 βαθμούς, πάνω κάτω.

Βάζετε μέσα στο ταψί σας το αρνάκι, αφού το πλύνετε καλά, το αλατοπιπερώνετε μόνο, του πάει περισσότερο το χοντροκομμένο πιπέρι, ρίχνετε λίγο λάδι, νεράκι για να το βοηθήσει στο ψήσιμο και το βάζετε στον φούρνο.

arnaki-sto-fourno-me-rizi-2

Μετά από μισή ώρα, τρία τέταρτα περίπου, το γυρίζετε απ την άλλη μεριά και το παρακολουθείτε, όταν είναι έτοιμο, ξέρετε εσείς, θα πρέπει να χωρίζει η σάρκα απ το κόκκαλο η να το τρυπάτε και να είναι πολύ μαλακό.

arnaki-sto-fourno-me-rizi-1

Σ αυτό ακριβώς το σημείο, αναλόγως με την ποσότητα του ρυζιού που θα βάλετε, ρίχνετε μέσα στο ταψί το ανάλογο νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι.

Για να ξέρετε, που θα το ξέρετε είμαι σίγουρη, για ένα φλιτζάνι ρύζι, χρειαζόμαστε τρία φλιτζάνια νερό και φυσικά θα χρειαστούμε ρύζι ειδικό για πιλάφι, το είπαμε.

Όταν ρίξουμε το ρύζι, στην αρχή για να μη μας κολλήσει ανακατεύουμε συχνά, μετά το αφήνουμε να ησυχάσει και να βράσει φουσκώνοντας, λίγο πριν ετοιμαστεί το ρύζι, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε να στεγνώσει με την θερμοκρασία που υπάρχει…

Αυτό το πραγματικά υπέροχο φαγητό, σερβίρεται με στραγγιστό γιαούρτι και μια απλή πράσινη σαλάτα, του πάει δε καταπληκτικά ένα ροζέ κρασάκι…

Και να θυμάστε… μετά απ αυτό το φαγητό, κρέας κόκκινο σε μια εβδομάδα πάλι, για το καλό σας…

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη …

 

arnaki-sto-fourno-me-rizi-4


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8280 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments