Donna.gr

Follow Us

Menu

Η οικονομία τέχνες κατεργάζεται…(τα υπόλοιπα του λάχανου από λαχανοντολμάδες)

Το Σάββατο έφτιαξα λαχανοντολμάδες, όχι ξαπλωτούς, τυλιχτούς, γεγονός είναι ότι δεν τόχω με το συγκεκριμένο φαγητό, στο τύλιγμα πάντα, δεν ξέρω γιατί, αλλά με παιδεύει.

Έγιναν πάρα πολύ ωραίοι με μια σως αυγολέμονο, μούρλια,  η γέμιση ήταν με ρύζι με τον φλοιό του, μυρωδικά διάφορα, σταφίδες κουκουνάρι και ηλιόσπορο.

Μου περίσσεψε αρκετή γέμιση, γιατί αυτό το ρύζι το βράζεις πρώτα και μετα το κάνεις γέμιση.

Έτσι λοιπόν είπα να αξιοποιήσω τα σκληρά μέρη του λάχανου που έκοψα για να κάνω τους ντολμάδες και τα φύλαξα και με την γέμιση επίσης που έμεινε.

Τα έβαλα μέσα σ ένα πυρέξ και τα ανακάτεψα να ενσωματωθούν, γέμιση και κοτσάνια του λάχανου δηλαδή, έπειτα έφτιαξα μια μπεσαμέλ με γιαούρτι, σαν αυτή που φτιάχνω στον μουσακά αν με διαβάζετε, χωρίς να βάλω τυρί τριμμένο από πάνω, όμως για να κάνει κρούστα, πασπάλισα τριμμένη φρυγανιά.

Το έψησα μια ώρα στους 170 βαθμούς πάνω κάτω κι έτοιμο.

ΥΓ. Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού, έβαλα ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, ένα αυγό, στον μουσακά βάζω δυο γιατί η ποσότητα είναι περισσότερη, λίγο αλάτι και φεσκοτριμμένο πιπέρι.

Είπαμε, κρίση μεγάλη έχουμε και τίποτα δεν πετάμε, αντίθετα όλα τα αξιοποιούμε!!!!

Απλά να σας πω ότι ήταν εξαιρετικό!!!!


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 7254 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments