Donna.gr

Follow Us

Menu

Αρνάκι λαδορίγανη της Λαμπρής…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Βέβαια το Πάσχα ανήμερα, συνηθίζονται γενικώς τα σουβλιστά, πολλοί όμως δεν τα κάνουν, για διάφορους λόγους…

Άλλοι μένουν στην Αθήνα η σε άλλες μεγάλες πόλεις κι έτσι ο φούρνος του σπιτιού τους είναι ότι πρέπει, άλλοι πάλι, δεν ασχολούνται με το… σπορ, γιατί δεν το ξέρουν, άλλους τους κουράζει και γενικώς στο πιο ήρεμο και ακούραστο, είναι αυτό που θα σας περιγράψω…

Πάμε λοιπόν…

Θα χρειαστούμε το αρνάκι μας τεμαχισμένο από τον χασάπη, πατάτες, ρίγανη ξερή και φρέσκια, κάνα δυο λεμόνια και λαδάκι

Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες μας και τις χοντροκόψουμε, τις βάζουμε μέσα στην γάστρα και τις αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε την ρίγανή μας και αν έχουμε, δίνει ιδιαίτερο άρωμα, βάζουμε και κάνα δυο κλαράκια φρέσκη.

Πάνω από τις πατάτες, βάζουμε το αρνάκι αφού και αυτό το έχουμε αλατοπιπερώσει, έχοντας βάλει και την ρίγανη.

Στύβουμε από πάνω τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι μας, λίγο νεράκι, σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, περίπου στις δέκα και με θερμοκρασία φούρνου 140 βαθμούς πάνω κάτω και το ψητό μας όλη νύχτα θα ετοιμάζεται…

Όταν θα σηκωθείτε το πρωί, το αρνάκι σας θα είναι έτοιμο, αν το θέλετε πιο ξεροψημένο, που θα είναι, βγάζετε το καπάκι της γάστρας, ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο και είναι έτοιμο.

Στο Πασχαλιάτικο τραπέζι μας, θα έχουμε μια ωραία πράσινη σαλάτα, το ανθότυρο, κάποια άλλα τυριά της αρεσκείας σας, τα κόκκινα αυγά μας, που μετά το τσούγκρισμα, καθαρίζονται και μπαίνουν στην πιατέλα κομμένα, με λαδόξιδο, οπωσδήποτε το κρασί μας και φρέσκο ψωμί.

Για επιδόρπιο εγώ θα έχω στραγγιστό γιαούρτι και γλυκό κουταλιού, έχω απ όλα τα είδη, νεράντζι, συκαλάκι, σταφύλι, κυδώνι, περγαμόντο, πορτοκάλι, το ωραιότερο γλύκισμα μετα το φαγητό και με την λιγότερη θερμιδική επιβάρυνση.

Ξέχασα κάτι; εσείς ξέρετε, ότι άλλο εσείς επιθυμείτε…

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα για όλους…

Σημείωση: Αυτά που βλέπετε μέσα στην γάστρα δίπλα στο αρνάκι είναι γαρδούμια με τα αντεράκια, τα φτιάχνουν έτσι στην Κρήτη, αλλά και μόνα τους αυγολέμονο που είναι ένα αριστούργημα.

 

 

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 4824 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments