Donna.gr

Follow Us

Menu

Φράουλες με γιαούρτι παγωτό…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον γλύκισμα χωρίς ιδιαίτερο «φόρτωμα» θερμίδων και τύψεων, είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, μιας και έχουμε τις φράουλες στον καιρό τους.

Δεν θα το πω frozen που συνήθως λένε το παγωμένο γιαούρτι, γιατί αντιπαθώ ότι ξενόφερτο στην δική μας κουζίνα και κουλτούρα, θα το πούμε απλά, παγωτό.

Για να δούμε τώρα τι θα χρειαστούμε…

Θα χρειαστούμε λοιπόν μισό κιλό φράουλες ώριμες, μισό φλυτζάνι ζάχαρη, ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%, ένα σφηνάκι ρακί η τσίπουρο, αν δεν έχετε τα Ελληνικά ποτά, που αυτά πρέπει να έχετε κυρίως βάλτε βότκα, επίσης θα χρειαστούμε το χυμό από μισή κούπα λεμόνι.

Σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε κονιάκ γιατί το βαραίνει, επίσης να σας πω ότι η προσθήκη αλκοόλ γίνεται, γιατί με το αλκοόλ δεν πετρώνει το μείγμα στον καταψύκτη.

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κοµµάτια μέσα σε μια λεκανίτσα,  ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τις ανακατεύουμε πολύ καλά, μετα σκεπάζουμε το σκεύος και τις αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Μετα που θα τις πάρουμε από το ψυγείο τις λιώνουμε καλά στο μπλέντερ προσθέτοντας το γιαούρτι και το λεμόνι.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά, δοκιμάζουμε κι αν το θέλουμε πιο γλυκό, τότε βάζουμε λίγη ζάχαρη ακόμα, καλό είναι να μην βάζουμε πολύ ζάχαρη.


Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, εγώ δεν έχω και δεν θέλω να πάρω, μου αρέσει καλύτερα να τα φτιάχνω έτσι, παγώνουμε λοιπόν το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά, τότε το βγάζουμε από την κατάψυξη, το χτυπάμε µε το μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά κι  αυτό το κάνουμε ανά διαστήματα τρεις και τέσσερις φορές.

Αυτό το κάνουμε γιατί έτσι γίνεται πιο αφράτο και δεν κοκαλώνει.

Είναι δροσερό λιτό και υπέροχα γευστικό!!!!

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 1782 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

two × two =