Donna.gr

Follow Us

Menu

Παγωτό καραμέλα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Υπέροχο, εύκολο, νόστιμο, οικονομικό και γρήγορο, αυτό το παγωτό θα φτιάξουμε σήμερα.

Να τι θα χρειαστούμε…

Μία κρέμα γάλακτος φυτική, ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα, ένα κουτί εβαπορέ γάλα, 1 αυγό, 1 ποτηράκι κονιάκ, ένα φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα και σιρόπι καραμέλας.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με την σειρά που τα είπαμε εκτός από τα αμύγδαλα και το σιρόπι καραμέλας για δέκα λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν καλά και τα βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη.

Καβουρντίζουμε λίγο τα αμύγδαλα φιλέ σ ένα τηγανάκι η αν θέλετε στον φούρνο σ ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, τ αφήνουμε να κρυώσουν κι όταν περάσει η ώρα που έχουμε το παγωτό στην κατάψυξη, το βγάζουμε για να ενσωματώσουμε και τα αμύγδαλα.

Ρίχνουμε επίσης όση καραμέλα θέλουμε και ξανανακατεύουμε και το αφήνουμε όλη την νύχτα να παγώσει κανονικά.

Όταν σερβίρετε ρίχνεται από πάνω όσο σιρόπι καραμέλας θέλετε επιπλέον και αμύγδαλα.

Εγώ το βάζω σε μακρόστενη αντικολλητική φόρμα και όταν το ξεφορμάρω κόβεται φέτες και φαίνονται ωραία και τα αμύγδαλα.

Σημείωση:

Καραμέλα αγοράζω έτοιμη, γίνεται όμως και από μας εύκολα.

 

 

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 4788 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

fifteen − six =