Donna.gr

Follow Us

Menu

 

Κριθαρότο με γαρίδες…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό που θυμίζει γαριδομακαρονάδα, αλλά φτιαγμένο αλλιώς.

Θα χρειαστούμε ένα πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες, καθαρισμένες, ένα πακέτο κριθαράκι, δυο πιπεριές πράσινες και δυο κόκκινες, ένα κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, η φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι κρασί, ότι έχετε και λίγο λάδι.

Ας ξεκινήσουμε…

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες για δέκα λεπτά.

Αμέσως μετά τις σουρώνουμε, αλλά το νερό δεν το πετάμε, το περνάμε από σήτα και ετοιμάζουμε μ αυτό την σάλτσα.

Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και αφήνουμε να βράσει όπως όταν κάνουμε σάλτσα για μακαρόνια.

Όταν κοντεύει η σάλτσα ρίχνουμε μέσα και τις γαρίδες, συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμη και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και γρήγορα στην αρχή για να μην μας κολλήσει, μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να χυλώσει, να είναι υδαρές.

Μια ωραία πράσινη σαλάτα κι ένα δροσερό ποτήρι κρασί, είναι ότι πρέπει…

Καλή όρεξη!!!

Αυτή και άλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio

Ραδιόφωνο


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 7254 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

  • Dimitris Bebedelis

    Posted: 17 Δεκεμβρίου 2018 08:41

    Dimitris Bebedelis

    Η συνταγή ειναι λάθος!!!! Όλοι γνωρίζουμε πως οι γαριδες όταν βράζουν πολύ ώρα γίνονται λάστιχο.