Παρφέ φράουλα
Υλικά
- Φράουλες 600 γρ
- Κρέμα γάλακτος 200 ml
- Γιαούρτι (πλήρες) 4 κουταλιές σούπας
- Άχνη ζάχαρη 300 γρ
Εκτέλεση
- Κόβουμε 5 φράουλες σε μικρά κομμάτια
- Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ
- Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και χτυπάμε
- Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα, τοποθετούμε διάφανη μεμβράνη κι αδειάζουμε το μείγμα μας
- Αφήνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη όλη νύχτα και την επομένη ημέρα ξεφορμάρουμε
- Στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε και με φύλλα δυόσμου ή μέντας