Donna.gr

Follow Us

Menu

Σπιτική γρανίτα φράουλα!

Τώρα που ο καιρός έφτιαξε και η Άνοιξη είναι στα καλύτερά της, όλοι αρχίζουμε να αναζητούμε τα αγαπημένα μας παγωτά.

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα και να τρώμε συντηρητικά και λιπαρά από τη στιγμή που μπορούμε πολύ εύκολα και υγιεινά να τα φτιάξουμε στο σπίτι, χωρίς μάλιστα να χρειαζόμαστε ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Σήμερα, η ιδέα είναι να εκμεταλλευτούμε τις υπέροχες μυρωδάτες φράουλες που είναι στην εποχή τους και να φτιάξουμε μια φανταστική σπιτική γρανίτα φράουλα!

Η συνταγή είναι για 2 μερίδες.

Καλή επιτυχία!

Σπιτική γρανίτα φράουλα!

Χρόνος ετοιμασίας: 20 λεπτά

Ολικός χρόνος: 25 λεπτά

Σπιτική γρανίτα φράουλα!

Υλικά

  • Μισό κιλό φράουλες ώριμες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light
  • Μισή βανίλια ζαχαροπλαστικής
  • 5 κ.γ. ζάχαρη ή μέλι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στα δυο
  • Τις βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να παγώσουν καλά. Προσέχουμε να μην κοκαλώσουν
  • Τις βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ενιαίος πολτός
  • Τα σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι
  • Βάζουμε στην κατάψυξη και το βγάζουμε 10 λεπτά πριν το σερβιρουμε

tip: Εναλλακτικά για λιγότερες θερμίδες αντικαθιστούμε την κρέμα γάλακτος με γάλα light , σε μικρότερη ποσότητα για να γίνει παχύρρευστο

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 13932 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments