Donna.gr

Follow Us

Menu

Αμυγδαλόπαστα (Κυπριακό γλυκό του αθασιού)

Αμυγδαλόπαστα (Κυπριακό γλυκό του αθασιού)

Αμυγδαλόπαστα (Κυπριακό γλυκό του αθασιού)

Ingredients

  • 4 ποτήρια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα χοντρά στο μίξερ
  • 2 ποτηριά ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 ποτηριά νερό (για το σιρόπι)
  • 1/2 κ.γ. αλεσμένη μαστίχα Χίου
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι

Instructions

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με νερό να δέσει (περίπου 10 λεπτά)
  • Προσθέτουμε 3-4 σταγόνες λεμόνι
  • Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά - σιγά το αμύγδαλο και ανακατεύουμε επί 10 λεπτά ενώ είναι στην φωτιά
  • Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αρκετά σφικτό
  • Το σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι ή το πλάθουμε σε ρολό

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 40.932 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments