Donna.gr

Follow Us

Menu

Κόκκινο ριζότο με παντζάρια!

Κόκκινο ριζότο με παντζάρια!

Κόκκινο ριζότο με παντζάρια!

Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκο παντζάρι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρός κύβος βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. ρύζι για ριζότο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 700 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κ.σ. ξινή κρέμα (sour cream)
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένος άνηθος

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 °C
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα παντζάρια σε μεγάλες φέτες
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί
  • Αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο τα παντζάρια, καρυκεύουμε και τα μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν
  • Όσο τα παντζάρια μαγειρεύονται, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι και το βούτυρο και το λάδι να πάει παντού
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το μείγμα να "ησυχάσει" μακριά από τη φωτιά για 5 λεπτά
  • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το ριζότο με το ζωμό
  • Τοποθετούμε το καπάκι στο σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο
  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά έως ότου το ρύζι γίνει μαλακό
  • Αφαιρούμε τα παντζάρια από το φούρνο
  • Πολτοποιούμε το ¼ από τα παντζάρια και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα σε μικρά κομμάτια
  • Ανακατεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας, τον πουρέ παντζαριού και τα ψιλοκομμένα παντζάρια με το ριζότο
  • Προσθέτουμε την ξινή κρέμα, τον άνηθο και την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και καταναλώνουμε όσο είναι ζεστό

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 15480 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

eight + twelve =