Donna.gr

Follow Us

Menu

Σεξ: 10 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στο κρεβάτι

Πολλές φορές, στο τομέα του σεξ, μπλέκουμε και τα συναισθήματα. Ίσως έχουμε την ανάγκη να κάνουμε τον άλλο να περάσει καλά, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πράγματα που μπορεί να εκνευρίσουν, ακόμα και να »ξενερώσουν» τον παρτενέρ σου. Ρίξε παρακάτω μια ματιά στις ενέργειες που δεν πρέπει να ξανακάνεις στο κρεβάτι.

Λάθος 1: Δεν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση

Εν έτει 2015 και ακόμα πολλές γυναίκες ανησυχούν για το πώς να φέρονται σαν «κυρίες». Δεν θέλουμε να φανούμε πιεστικές, επιθετικές, ή ακόμα χειρότερα «λυσσασμένες», κι όμως καταλήγουμε να φαινόμαστε… ανέραστες. Στην κλίμακα του πάθους μιας σχέσης, λένε οι ειδικοί, υπάρχει ανισορροπία όταν οι άντρες πρέπει να είναι πάντα οι υποκινητές της ερωτικής πράξης. Στην πραγματικότητα, θέλουν και εκείνοι να αισθάνονται ποθητοί. Μην διστάζεις λοιπόν, να του δείξεις το ενδιαφέρον σου παίρνοντας και εσύ, πού και πού, την πρωτοβουλία για σεξ. Το πιθανότερο είναι ότι ο σύντροφός σου θα το εκτιμήσει, ενώ θα λάβεις και εσύ μεγάλη ικανοποίηση αναλαμβάνοντας την ευθύνη της σεξουαλικής σου εμπειρίας.

 

Λάθος 2: Ανησυχείς για την εξωτερική σου εμφάνιση

Το να σκεφτόμαστε την εμφάνισή μας κατά την διάρκεια του σεξ διακόπτει αυτόματα την απόλαυση της στιγμής και καταστρέφει τις πιθανότητες του να έρθετε σε οργασμό. «Μην σκέφτεστε το λίπος στην κοιλιά σου ή μήπως έχει χαλάσει το makeup στο πρόσωπό σου», συμβουλεύουν οι ειδικοί. «Συγκεντρώσου στην ευχαρίστηση που νιώθεις εκείνη την στιγμή και δώσε στον εαυτό σου την άδεια να φτάσει στην κορύφωση». Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν την γυναίκα τους απελευθερωμένη στο σεξ, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό αν εκείνες ανησυχούν συνεχώς για το σώμα και την εμφάνισή τους. Το κυριότερο, μάλιστα, που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι οι άνδρες δεν προσέχουν ούτε τα μισά από αυτά τα οποία μας αγχώνουν με την εμφάνισή μας. Και όσο πιο ενθουσιώδεις, ενεργητικές, ανοιχτόμυαλες και περιποιητικές είμαστε μαζί τους, τόσο λιγότερα είναι πιθανό να προσέξουν. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει μία εξελικτική εξήγηση του γιατί οι άνδρες εμφανίζει «επιλεκτική τύφλωση» στα εμφανισιακά μας ελαττώματα: Ασυνείδητα, φυσικά, οι άνδρες ψάχνουν για γυναίκες που είναι ικανές να κυοφορήσουν υγιή μωρά. Από εκατομμύρια χρόνια πριν, οι άνδρες που προσέλκυαν γόνιμες γυναίκες και έκαναν πολλά παιδιά ζούσαν περισσότερο. Όσοι δεν τα κατάφερναν πέθαιναν νωρίς. Μπορεί αυτό να μην συμβαίνει στον ίδιο βαθμό σήμερα, αλλά το πρωτόγονο ένστικτο της επιβίωσης υπάρχει πάντα. Έτσι, λένε οι ειδικοί, «οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες που δείχνουν σημάδια υγείας, φρεσκάδας και γονιμότητας. Έτσι, αντί να ανησυχείς για το μέγεθος της μέσης και των γοφών σου, ανησυχείς για τα επίπεδα ενέργειάς σου, τον ενθουσιασμό σου και το ενδιαφέρον σου σε αυτόν».

 

Λάθος 3: Υποθέτεις πως το σεξ είναι κάτι πρόχειρο ή περιστασιακό για έναν άνδρα

Οι ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να αποποιηθούμε των παλιομοδίτικων αντιλήψεων που λένε πως οι γυναίκες δεν είναι σεξουαλικά όντα και ότι το σεξ είναι απλά σεξ για έναν άνδρα. Κι όμως, για κάποιους άνδρες το σεξ είναι μία σημαντική πράξη που δεν έπρεπε να υποτιμάς. Έρευνες υποστηρίζουν πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βρίσκουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση στα πλαίσια μιας πιο δεσμευτικής σχέσης. Ενώ αμέτρητες άλλες τονίζουν πως καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη συχνότητα στο σεξ απολαμβάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια. Αυτό εξηγεί αρκετά την ανεπάρκεια που συχνά νιώθει κανείς από το περιστασιακό σεξ. Άλλωστε είναι πολύ, και άνδρες και γυναίκες, που μέσω ενός one-night stand ελπίζουν σε μία πιο μακροχρόνια σχέση. «Δύο μεγάλα ψέματα της σύγχρονης κουλτούρας είναι πως οι γυναίκες δεν είναι τόσο σεξουαλικές και οι άνδρες δεν είναι τόσο ρομαντικοί», λένε οι ειδικοί.

 

Λάθος 4: Πιστεύεις πως έχει πάντα όρεξη για σεξ
Σίγουρα, οι περισσότεροι έφηβοι είναι έτοιμοι και πρόθυμοι για σεξ ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό όμως δεν ισχύει για τους περισσότερους άνδρες. Οι πιέσεις της καθημερινότητας -η δουλειά, η οικογένεια, οι λογαριασμοί- μπορεί να μειώσουν τη λίμπιντο ενός άνδρα. Αυτό απογοητεύει πολλές γυναίκες και τις κάνεις να πιστεύουν ότι η έλλειψη διάθεσης είναι κάτι που θα πρέπει να πάρουν προσωπικά. Οι ειδικοί λένε πως πολλές γυναίκες σοκάρονται όταν ο παρτενέρ τους δηλώνει πως δεν έχει όρεξη για σεξ. Ενώ αναγνωρίζουν πως και οι ίδιες πολλές φορές δεν έχουν όρεξη και αυτό δεν τις κάνει να αγαπούν λιγότερο τον άνθρωπό τους, στην δική του περίπτωση φοβούνται πως δεν τις αγαπά ή δεν τις θέλει. Ενώ εκείνος απλά δεν θέλει να κάνει σεξ.

 

Λάθος 5: Δεν του δίνεις οδηγίες
Το να μιλάμε ευθέως για το σεξ, για το τι μας αρέσει και τι δε μας αρέσει, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε άβολα, ακόμα και όταν συζητάμε με τον επί σειρά ετών σύντροφό μας. Κι όμως είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε μία ικανοποιητική σεξουαλική σχέση. «Μία γυναίκα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες στις σεξουαλικές της επαφές», λένε οι ειδικοί. «Κανένας άνδρας δε μπορεί να φέρει την γυναίκα του σε οργασμό εκείνη δεν του δείξει πώς. Ούτε καν ο καλύτερος εραστής». Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες θέλουν πραγματικά να ικανοποιούν τις συντρόφους τους. Και θα εκτιμήσουν κάποιες συμβουλές από εσένα, αρκεί να μην τις εκφράσεις με τρόπο που θα σκοτώσει το «εγώ» τους και αρκεί να είσαι σαφείς.

 

Λάθος 6: Αναστατώνεσαι κάθε φορά που προτείνει κάτι καινούργιο
Όταν περάσει καιρός που ένα ζευγάρι είναι μαζί, είναι φυσικό να θέλει να φέρει έναν νέο αέρα στην σεξουαλική του ζωή, να την κάνει πιο «πικάντικη». Το ότι ο σύντροφός σου θέλει να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο στο κρεβάτι δεν σημαίνει πως δεν είναι ευχαριστημένος με εσένα ή με την σεξουαλική σου ζωή. Οπότε μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι φυσικά σημαντικό, αυτό το καινούργιο να συμβαδίζει με τα προσωπικά σου όρια. Δεν πρέπει, δηλαδή, να κάνεις κάτι που δεν θέλεις επειδή το θέλει εκείνος και οφείλεις να του το εξηγήσεις αυτό. Αλλά αν, μετά από δεύτερη σκέψη, δεν σου ακουστεί κακή ιδέα, μην αρνηθείς αμέσως. Σκέψου το λίγο και άφησε μερικά ενδεχόμενα ανοιχτά. Είπαμε, στους άνδρες αρέσουν οι ανοιχτόμυαλες γυναίκες.

 

Λάθος 7: Έγινες μαμά όχι καλόγρια
Πολλές γυναίκες που αποκτούν μωρό συχνά αγνοούν τελείως την σεξουαλική τους ζωή και συνεπώς τον σύντροφό τους και αφοσιώνονται αποκλειστικά στην μητρότητα. Γι’ αυτές το σεξ μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, κάτι που φυσικά οδηγεί τους άνδρες να νιώθουν παραμελημένοι. Και όταν κανείς νιώθει παραμελημένος, υποψιάζεσαι πού μπορεί να οδηγηθεί (αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα). Δοκίμασε, λοιπόν, να μετατραπείς σε hot mama στις ιδιωτικές στιγμές και κάνε του έκπληξη! Για το καλό της ερωτικής σου ζωής, θύμησε σε αυτόν και στον εαυτό σου πώς ήσουν πριν γίνεις γονιός. Χρειάζεται και αυτή θρέψη, όπως το μωρό σου. Ενώ είναι μεγάλη αλήθεια ότι οι ευτυχισμένες οικογένειες δημιουργούνται από ευτυχισμένους γονείς.

 

Λάθος 8: Απλά κάθεσαι και απολαμβάνεις
Δεν θα σου άρεσε να κάνεις σεξ με ένα πτώμα, έτσι δεν είναι; Τότε μην φέρεσαι και εσείς σαν πτώμα κατά την διάρκεια του σεξ. Κινήσου! Κάνε φασαρία! Μην στέκεσαι απλά εκεί ξαπλωμένη ανάσκελα και περιμένεις… τη φώτιση. Ξέφυγε λίγο από την ιεραποστολική στάση, επικοινώνησε τις ανάγκες σου, ρώτησε και τον άλλον πώς του φαίνεται κάτι που θα του κάνεις, τι του αρέσει και τι όχι. Δείξε τη διάθεση να τον ευχαριστήσεις και να ευχαριστηθείς και εσύ.

 

Λάθος 9: Ξεχνάς ότι είσαι γυναίκα
Είπαμε στην αρχή ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την εμφάνισή μας κατά τη διάρκεια του σεξ. Πριν από το σεξ όμως; Είτε λόγω έλλειψης χρόνου ή λόγω προβλημάτων υγείας και καθημερινής ρουτίνας, πολλές γυναίκες παύουν να ασχολούνται με τον εαυτό τους όταν βρίσκονται σε μία μακροχρόνια σχέση. Οι άνδρες, όμως, θέλουν να συνεχίζουν να μας βλέπουν όσο ελκυστικές μας πρωτογνώρισαν. Φρόντισε, λοιπόν, λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, χωρίς όμως να το κάνεις μεγάλο θέμα. Προσπάθησε να δείχνεις όσο καλύτερη γίνεται τόσο για εσένα όσο και για αυτόν. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι μπορεί να του αρέσει να σε βλέπει απλή και αυθεντική αλλά δεν παύεις να είσαι και η σεξουαλική του φαντασίωση. Είσαι;

 

Λάθος 10: Δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί να τον «ανάβει» όταν…
…Μιλάς βρόμικα. Μην ντρέπεσαι! Δοκίμασε να πεις κάτι που δεν θα το περιμένει, αλλά μην ακουστείς και σαν λιμενεργάτης.
…Ασχολείσαι με τις ρώγες του. Το στήθος αποτελεί ερωτογενή ζώνη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πολλοί άνδρες, μάλιστα, έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητες ρώγες και το να ασχοληθείς λίγο μαζί τους μπορεί πραγματικά να τους τρελάνει.
…Τον δαγκώνεις ελαφρά σε διάφορα σημεία του σώματός του,π.χ. στον λαιμό, στους λοβούς των αυτιών, στην πλάτη και τους ώμους, αλλά όχι στα πραγματικά ευαίσθητα σημεία.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 15606 φορές

Categories:   ΣΧΕΣΕΙΣ

Comments

19 + twenty =