Donna.gr

Follow Us

Menu

Jackson’s all about dance – Ένα μάθημα χορού εμπειρία ζωής

Αποφάσισα να ξεκινήσω ένα χόμπι στη ζωή μου.

Γιατί; Γιατί είναι ωραίο να δοκιμάζουμε καινούριες εμπειρίες και αφού σκέφτηκα τι θα ήταν αυτό που θα μου προσέφερε τα περισσότερα οφέλη και θα έκανε το χρόνο μου να κυλάει ευχάριστα… κατέληξα  στο χορό!

Ο χορός είναι μια δραστηριότητα  λοιπόν που είναι εύκολο να την ξεκινήσει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου ηλικίας ή φυσικής κατάστασης, δεν χρειάζεται κανέναν εξοπλισμό. Επιπρόσθετα, πλέον έχουμε δίπλα μας μια σχολή χορού (κάνοντας πάντα την κατάλληλη έρευνα αγοράς)

Αφού ρώτησα και έμαθα για έναν από τους καλύτερους στο χώρο λοιπόν κατέληξα στις σχολές JACKSON’S.

Μπαίνοντας στη σχολή κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι είχα κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μια μεγάλη και ευρύχωρη αίθουσα περίμενε αποκλειστικά εμένα να ξεκινήσω το ιδιαίτερό μου μάθημα.

jacksons2b

Η σχολή Jackson’s του Αμαρουσίου στεγάζεται στα γυμναστήρια Holmes αλλά έχει αίθουσες επίσης στο Χαλάνδρι, στο κέντρο και στη Γλυφάδα.

Ξεκινήσαμε λοιπόν το μάθημά μας χορεύοντας σε λάτιν ρυθμούς κάνοντας rumba, cha cha, tango και γενικότερα ό,τι ζήλευα μέχρι τώρα σαν παιδί βλέποντας dirty dancing ή μεγαλώνοντας dancing with the stars και φανταζόμουν τον εαυτό μου πάνω στην πίστα με αυτά τα εντυπωσιακά φορέματα να χορεύει.

Η εμπειρία ήταν καταπληκτική αφού τελειώνοντας αυτό που αποκομίζει κανείς είναι πως ενώ γυμνάζει το σώμα του και μαθαίνει από το πως να αναπνέει καλύτερα μέχρι πως να περπατάει καλύτερα (ω ναι κυρίες μου εσωτερικό πάτημα λέγεται και σε κάνει να έχεις απίστευτη ισορροπία με το τακούνι), βγαίνοντας φεύγει με άλλη ψυχολογία και με όρεξη να συνεχίσει τη μέρα του!

Τελειώνοντας το μάθημα, συνάντησα τον ιδιοκτήτη των σχολών Jackson’s, τον κύριο Σπύρο Γκούση, ο οποίος προσφέρθηκε ευγενικά να… με βάλει στο κλίμα.

jacksons3

Αργότερα, έμαθα ότι ο ο Σπύρος έχει μια μεγάλη πορεία στο χώρο, αφού ξεκίνησε τον χορό στα 17  και εκπαιδεύτηκε από κορυφαίους παγκόσμιους χορευτές στο είδος τους. Επίσης, ενημερώθηκα ότι έχει κατακτήσει, στο διαγωνιστικό κομμάτι, πρώτες θέσεις για την Ελλάδα συμμετέχοντας σε διεθνείς διαγωνισμούς!

jacksons4

Ήθελα λοιπόν να μάθω,  γιατί κάποιος να επιλέξει το χορό και όχι κάποιο άλλο χόμπι. Η απάντηση ήταν απλή και μου ήρθε αμέσως μετά τον πρώτο χορό!

Ο χορός μπορεί να σου βγάλει ανεκτίμητα συναισθήματα και μπορεί να σε πάρει από την πραγματικότητα και να σε ταξιδέψει. Το καλύτερο όμως είναι πως είναι εύκολα προσβάσιμος για τον οποιοδήποτε, δεν χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις, ιδιαίτερο ταλέντο ή προηγούμενη εμπειρία. Μπορείς να πας για χορό είτε έξω βρέχει χιονίζει είτε έχει καύσωνα, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τις δραστηριότητες της υπαίθρου που χρειάζονται τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Τέλος δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιον εξοπλισμό.

Σημαντικό είναι να θυμάστε πως σε όποια σχολή χορού και να επιλέξετε, θα πρέπει να δίνει μεγάλη βάση στην ατομικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε μαθητή. Να μπορεί οποιοσδήποτε να μάθει σύμφωνα με τους  δικούς του ρυθμούς και σύμφωνα με αυτό που έχει φανταστεί και θέλει. Μείνετε μακριά από σχολές που θέλουν να σας κάνουν να «φορέσετε τα δικά τους παπούτσια»!

Φεύγοντας από τη σχολή, αυτό που μου έμεινε είναι πως με το χορό μπορείς να γυμναστείς, να διασκεδάσεις, να αποβάλλεις το στρες, ενώ έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μαζί σου τις γνώσεις αυτές, για πάντα δικές σου!

Και φυσικά θα έχω πάντα στο μυαλό μου χαραγμένα τα λόγια του Σπύρου, «Ο χορός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ποιότητα ζωής που όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν.»

Φωτογραφίες: Άρτεμις Αλεξοπούλου


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 27.342 φορές

Categories:   Editor's Choice, Night and Day by Stella del Ray

Comments

15 + seven =