Donna.gr

Follow Us

Menu

Γεμιστά με πλιγούρι και μανιτάρια

Γεμιστά με πλιγούρι και μανιτάρια

Γεμιστά με πλιγούρι και μανιτάρια

Υλικά

  • 15 λαχανικά για γέμισμα
  • 200γρ μανιτάρια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαιντανός
  • δυόσμος
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • ρίγανη
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • 10- 11 κουταλιές σούπας πλιγούρι
  • 2-3 κουταλιές σούπας ρύζι
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • 2-2,5 κούπες νερό
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου και τα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε τον μαιντανό, τον δυόσμο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά, λίγη ζάχαρη και νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το πλιγούρι και αλάτι, αφήνουμε για 4-5 λεπτά και μετά το ρύζι.
  • Αφήνουμε άλλα 7-8 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι, ελέγχοντας μήπως χρειάζεται νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά σχεδόν μέχρι πάνω αλλά όχι ασφυκτικά, αλατίζουμε εξωτερικά, ραντίζουμε με λίγο λάδι και συμπληρώνουμε νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των γεμιστών.
  • Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 για 1 ώρα περίπου.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 38.592 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

  • Αrtemis Papapavlou

    Posted: 25 Σεπτεμβρίου 2015 18:16

    Αrtemis Papapavlou

    @wwwdonnagr Κόψε τα μανητάρια.....είναι ακριβά......