Donna.gr

Follow Us

Menu

Συνταγή για λαχανόριζο

Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

Υλικά

  • 1 λάχανο γύρω στο 1 κιλό
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 250 γρ. Ρύζι γλασσέ
  • 2-3 καρότα
  • Λίγο σέλινο
  • Μισό φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μαυροπίπερο
  • Κύμινο
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες.
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα κρεμμύδια.
  • Όταν ροδίσουν προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ένα λίτρο νερό, τα καρότα και το αλάτι.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το οποίο έχουμε καθαρίσει από ξένα σώματα, το έχουμε πλύνει και το έχουμε αφήσει να μουλιάσει σε λίγο κρύο νερό.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε την ντομάτα, το σέλινο και τα μπαχαρικά, πιπέρια, κύμινο.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει λίγο ακόμη, περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Λίγο πριν δούμε ότι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα, έτσι ώστε το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά του φαγητού.
  • Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Είναι ένα φαγητό το οποίο μπορεί να γίνει και αλάδωτο.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 24.876 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments