Donna.gr

Follow Us

Menu

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και χαλούμι

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και χαλούμι

Παπαρδέλες με κοτόπουλο και χαλούμι

Υλικά

  • 150 γρ. παπαρδέλες
  • 1 κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 50 γρ. χαλούμι
  • 1 – 2 σκελ. σκόρδο
  • Δυόσμο φρέσκο
  • 50 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 5 – 6 ντοματίνια
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι – πιπέρι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το χαλούμι σε λωρίδες και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.
  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε λωρίδες.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ψήνουμε στο φούρνο με χοντρό αλάτι για 6 – 7 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το κοτόπουλο γαρνίροντας με τα ψητά ντοματίνια και το χαλούμι.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 10062 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments