Donna.gr

Follow Us

Menu

Μανιταρόπιτα με σπανάκι

μανιταρόπιτα με σπανάκι

μανιταρόπιτα με σπανάκι

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες νερό χλιαρό
  • 1 κουταλιά λάδι, 1 ξίδι
  • 1 κούπα λάδι , 1 βούτυρο (για το ράντισμα των φύλλων)
  • Για τη γέμιση:
  • 4 μανιτάρια άγρια ή καλλιέργειας
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό το οποίο το προσθέτουμε λίγο λίγο για να γίνει η ζύμη μαλακή. Την ζυμώνουμε για αρκετή ώρα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια. Τα κομματάκια αυτά τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα μας σε μικρά φιλαράκια , τα ενώνουμε ανά 2 με λίγο βούτυρο και ανοίγουμε με τον πλάστη 8 φύλλα.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σοτάρουμε το σπανάκι με το λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά , προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τελειώσει το νερό.
  • Στρώνουμε στο ταψί τα 4 φύλλα αφού τα ραντίσουμε ανά ένα με το μείγμα από το λάδι και το βούτυρο και αφού βάλουμε πάνω τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Αλείφουμε την πίτα με λίγο νερό και βούτυρο και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για σχεδόν μια ώρα.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 5310 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments