Donna.gr

Follow Us

Menu

Χούμους με ρεβύθια

Χούμους με ρεβύθια

Χούμους με ρεβύθια

Υλικά

  • 200 γρ. ρεβύθια βρασμένα
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 2-3 λιαστές ντομάτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Κάρι ή κύμινο
  • Καυτερό πιπέρι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Φυσικό μεταλλικό νερό

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 6-7 ώρες.
  • Στην συνέχεια αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για μια ώρα, σε χαμηλή φωτιά.
  • Με τα βρασμένα ρεβύθια γίνεται μια υπέροχη κρέμα, που στην Ανατολή την ονομάζουν χούμους. Όλη η δουλειά γίνεται σε ένα μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια, τις λιαστές ντομάτες, χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά: κάρυ, κόκκινο καυτερό πιπέρι. Προσθέτουμε και 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές είναι έτοιμο
  • Τέλος, ρίχνουμε στο μπλέντερ τον μαιντανό για να δώσει μια φρεσκάδα στο χούμους και χτυπάμε λίγο ακόμα.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 5634 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

two × four =