Κεφτέδες από φασόλια
Υλικά
- 1 κιλό φασόλια μουλιασμένα 10 ώρες
- 300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
- 3 αυγά
- 200 γρ. (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζετε και στραγγίζετε τα φασόλια καλά από την προηγούμενη, πολτοποιείτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα φασόλια.
- Ρίχνετε και την μισή φρυγανιά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και κολλάει προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμα.
- Ξεκουράζετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθετε τους κεφτέδες φασολιών και τα περνάτε από την τριμμένη φρυγανιά πολύ καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.