Donna.gr

Follow Us

Menu

Κεφτέδες από φασόλια

Κεφτέδες από φασόλια

Κεφτέδες από φασόλια

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια μουλιασμένα 10 ώρες
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκ.
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. (περίπου) φρυγανιά τριμμένη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζετε και στραγγίζετε τα φασόλια καλά από την προηγούμενη, πολτοποιείτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  • Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα φασόλια.
  • Ρίχνετε και την μισή φρυγανιά. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό και κολλάει προσθέτετε λίγη φρυγανιά ακόμα.
  • Ξεκουράζετε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Πλάθετε τους κεφτέδες φασολιών και τα περνάτε από την τριμμένη φρυγανιά πολύ καλά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 6444 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments