Donna.gr

Follow Us

Menu

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

  • 750γρ. φρέσκιες πατάτες
  • 500γρ. ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C (αέρας). Πλένουμε τις πατάτες, αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε τον κόπο να τις ξεφλουδίσουμε. Κόβουμε σε μεγάλες φέτες και τις βράζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε. Κόβουμε τις ντομάτες στο ίδιο πάχος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, αφαιρούμε από το δενδρολίβανο τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε τα φύλλα.
  • Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο τη βάση ενός ρηχού πυρίμαχου σκεύους. Το σκεύος καλό είναι να έχει πλάτος έτσι ώστε να χωρέσουν οι μπριζόλες σε μία στρώση. Τακτοποιούμε τις πατάτες και τις ντομάτες σε όλο το σκεύος, καρυκεύουμε με το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τα μισά φύλλα δεντρολίβανου και το σκόρδο.
  • Περιχύνουμε με λίγες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο πάνω από τα υλικά και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, γυρίζουμε τις μπριζόλες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο δεντρολίβανο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 35-45 λεπτά, έως ότου το χοιρινό να ψηθεί και οι πατάτες να μαλακώσουν.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 11520 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

seven + nineteen =