Donna.gr

Follow Us

Menu

Ογκρατέν μελιτζάνας και κολοκυθιού

Ογκρατέν μελιτζάνας με

Ογκρατέν μελιτζάνας με

Υλικά

  • 100 γρ. λάδι
  • 1/2 κιλό μελιτζάνα τριμμένη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι up
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • 400 γρ. διάφορα τυριά
  • λίγη μαργαρίνη
  • πιπέρι
  • 200γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε όλα τα λαχανικά.
  • Σοτάρουμε στο λάδι τη μελιτζάνα , κολοκύθι και κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στην άκρη.
  • Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τ αυγά, μαϊντανό, άνηθο, τυριά, το νερό και λίγη μαργαρίνη.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει χυλός.
  • Προσθέτουμε στο χυλό τα σοταρισμένα λαχανικά και ρίχνουμε πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά .
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγη μαργαρίνη.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50΄- 60΄.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 15804 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments