Donna.gr

Follow Us

Menu

Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 ποτήρι νερό
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το κύμινο και το κάρυ ώσπου να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 3222 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments