Donna.gr

Follow Us

Menu

Καλοκαιρινά νουντλς

Καλοκαιρινά noodles

Καλοκαιρινά noodles

Υλικά

  • 250γρ. νούντλς (κινέζικα ζυμαρικά)
  • 300γρ. ντομάτες
  • 300γρ. κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
  • κόλιανδρος
  • 1 κλωνάρι μαϊντανό
  • ½ κουταλιά πιπέρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

  • Σπάστε τα νούντλς ώστε να έχουν μήκος περίπου 5 εκατοστά. Βάλτε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίξτε μέσα τα νούντλς, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα για 4-6 λεπτά ανάλογα με το πάχος των ζυμαρικών. Ρίξτε τα ζυμαρικά σε σουρωτήρι και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.
  • Πλύνετε τις ντομάτες και την πιπεριά, αφαιρέστε τα σποράκια τους και κόψτε τις σε λωρίδες. Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε μπαστουνάκια. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα ζεστάνετε το καλαμποκέλαιο, προσθέστε το σκόρδο και τον κορίανδρο και ανακατέψτε τα για 1 λεπτό περίπου.
  • Έπειτα ρίξτε τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, το μαϊντανό και το πιπέρι.
  • Σοτάρετε τα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να πάρουν χρώμα τα κολοκυθάκια από όλες τις πλευρές.
  • Τέλος προσθέστε τη ζάχαρη και τα νούντλς.
  • Ανακατέψτε καλά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
  • Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.
  • Στο νερό που θα βράσετε τα νούντλς, αντίθετα με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, δεν πρέπει να προσθέσετε αλάτι γιατί περιέχουν το δικό τους.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 12780 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

thirteen − 6 =