Donna.gr

Follow Us

Menu

Λαζάνια με κιμά στο φούρνο

Λαζάνια με κιμά στο φούρνο

Υλικά

  • 500γρ λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
  • 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 πακέτο τυρί κρέμα
  • 2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας(από αυτά που λιώνουν)
  • 2 κ.γ βασιλικό ξερό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
  • Βράζετε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά
  • Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι
  • Σε ένα πυρέξ περίπου 30χ40εκ. ρίχνετε μια στρώση κιμά
  • Στρώνετε μια σειρά λαζάνια, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ρίχνετε λίγη σάλτσα κιμά
  • Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο
  • Απλώνετε το τυρί κρέμα στην επιφάνεια
  • Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά
  • Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 19.746 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

twelve − 10 =