Donna.gr

Follow Us

Menu

Κοτόπουλο μαρινάτο με δαμάσκηνα και ελιές

Κοτόπουλο μαρινάτο με δαμάσκηνα και ελιές

Χρόνος ετοιμασίας: 60 λεπτά

Κοτόπουλο μαρινάτο με δαμάσκηνα και ελιές

Υλικά

  • 2 κοτόπουλα, 2 1/2 κιλά το καθένα, κομμένο στα τέσσερα, χωρίς κόκαλα
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 8 μεγάλες χωρίς κουκούτσι
  • 1/4 φλιτζανιού κάπαρη με λίγο χυμό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη με χυμό κάπαρη, και τα φύλλα δάφνης.
  • Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα στη μαρινάδα.
  • Σκεπάστε και αφήστε μαρινάρουμε στο ψυγείο, αρκετές ώρες περίπου 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο μεγάλα ταψιά και ρίχνετε τη μαινάδα με ένα κουτάλι από πάνω ομοιόμορφα.
  • Πασπαλίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μαύρη ζάχαρη και ρίξτε το λευκό κρασί γύρω τους.
  • Ψήστε για 50 λεπτά έως 1 ώρα, ραντίσματος συχνά με τους χυμούς από το ταψί.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα, πιάνετε το κοτόπουλο και μεταφέρετε με τα δαμάσκηνα, ελιές, κάπαρη και σε μια πιατέλα.
  • Προσθέστε μερικές κουταλιές από τις χυμούς από το ταψί και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό ή κόλιαντρο.
  • Σερβίρετε υπόλοιπο χυμό σε μια σαλτσιέρα.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 5112 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments