Donna.gr

Follow Us

Menu

Diy: Φτιάξε το δικό σου αρωματισμένο βούτυρο!

DIY το δικό σου Αρωματισμένο βούτυρο!

DIY το δικό σου Αρωματισμένο βούτυρο!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
  • Λίγο πιπέρι λευκό κατά προτίμηση
  • Μερικά φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι, βασιλικός, δυόσμος, ανάλογα με τα γούστο σας
  • Επίσης μπορείτε να βάλετε μία σκελίδα σκόρδο για σκορδοβούτυρο ή και λίγη σκόνη ή σταγόνες τσίλι
  • Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μερικά από τα μυρωδικά για να δώσετε πιο πικάντικη νότα στο βούτυρο

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε το βούτυρο πολύ καλά με μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο
  • Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, και τα μυρωδικά που διαλέξατε, κομμένα στο μπλέντερ και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φαίνονται ομοιόμορφα μοιρασμένα μέσα στο βούτυρο
  • Για την αποθήκευση, μια ωραία ιδέα είναι... παγοθήκες. Γεμίστε τις παγοθήκες με ένα κουταλάκι και με μία σπάτουλα πάρτε το περιτό βούτυρο από πάνω. Βάλτε την παγοθήκη στην κατάψυξη. Για να ξεφορμάρετε το βούτυρο, αφήστε για ελάχιστο χρόνο να τρέξει λίγο ζεστό νερό πάνο στην παγοθήκη, εννοείται από την μεριά του πλαστικού. Ρίξτε το ζεστό νερό μόνο σε όσα κομμάτια θα χρειαστείτε. Τα υπόλοιπα ξαναμπαίνουν στον καταψύκτη. Αν χρειάζεστε την παγοθήκη για άλλη χρήση, ξεφορμάρετε όλα τα κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μικρό τάπερ και μετά πάλι στην κατάψυξη.
  • Ένας άλλος απλός τρόπος φόρμας είναι το ρολό. Σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, απλώστε με κουτάλι το βούτυρο σαν ρολό. Αφήστε το λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και μετά τυλίξτε, προσπαθώντας να δώσετε μία ομοιόμορφη φόρμα στο υλικό. Βάλτε το ρολό όπως είναι στην κατάψυξη. Το κόβετε σε φέτες όταν το χρειαστείτε. Κόβεται εύκολα χωρίς να το ξεπαγώσετε προηγουμένως. Αν χρησιμοποιήσετε άμεσα το βούτυρο, μπορείτε να το διατηρήσετε και στο ψυγείο

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 7704 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments